Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975

CHP'li başkanlardan Özel'e 'Erdoğan'la görüş' talebi: 'Durum böyle giderse...'

Belediyelere yönelik başlatılan haciz işlemlerinin ardından CHP’li belediye başkanlarının CHP lideri Özgür Özel’den problemin çözümü için Erdoğan’la görüşmesini istediği öne sürüldü.

CHP'li başkanlardan Özel'e 'Erdoğan'la görüş' talebi: 'Durum böyle giderse...'

CHP Genel Merkezi'nde yapılan Sosyal Demokrat Belediyeler Eş Güdüm Konseyi (SODEMBEK) toplantısının ayrıntıları ortaya çıktı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyeleri SGK borçları üzerinden hedef almasının ardından belediyelere yönelik haciz işlemleri başlatılmıştı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinin haberine göre, belediye başkanlarının SODEMBEK toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den problemin çözümü için Erdoğan’la görüşmesini istediği iddia edildi.

Toplantıda CHP liderine taleplerini ileten belediye başkanları, özellikle “borçların kaynağından tahsil edilme uygulaması”ndan vazgeçilmesi isteğinde bulundu. 

Başkanların, Özel’e açıkça “Toplu sözleşme dönemi yaklaşıyor. Durum böyle giderse maaş ödeyemez hâle geliriz” dediği öne sürüldü.

Belediye başkanlarının yanı sıra CHP kurmayları da Özel’e Erdoğan ile görüşme baskısında bulundukları ifade edildi. CHP’li kurmaylar, belediyelere gelebilecek prim borcu kaynaklı hacizlerin önüne geçmek ve faizlerin silinmesi için CHP lideri Özel’den Erdoğan ile bir araya gelmesini talep etti.

Görüşme gerçekleşirse seçimden sonra iki lider dördüncü defa bir araya gelmiş olacak.


Haber Kaynağı : 12punto

Özgür Özel Recep Tayyip Erdoğan CHP'li belediyeler SGK belediye SGK borçları