Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Cumartesi Anneleri 1001. kez Galatasaray Meydanı'nda toplandı: Devlet'e seslendiler

Cumartesi Anneleri 1001’nci haftada Galatasaray Meydanı’nda yaptığı açıklamada, "30 yıldır adalet istiyoruz. Devlet, Bulut Ailesi’nden 5 kişinin gözaltında kaybedilmesindeki sorumluluğunu üstlensin" dedi. Murat Yıldız'ın annesi Hanife Yıldız ise AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin'e seslendi.

Cumartesi Anneleri 1001. kez Galatasaray Meydanı'nda toplandı: Devlet'e seslendiler

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanmasını talep etmek için Galatasaray Meydanı’nda 1995 yılından beri oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri/İnsanları bu hafta da meydandaydı.

Kayıp yakınları 1001’inci hafta açıklamasında gözaltında kaybedilen Mustafa, Fahri, Ramazan, Ekrem ve Ali Bulut’un akıbetini sordu.

Geçen haftaki 1000'inci hafta eyleminde kaldırılan polis barikatları aynı gün yerine konulurken, Cumartesi Anneleri/İnsanları bugün de eylemlerini polis barikatları eşliğinde yaptı.

SADECE 10 KİŞİYE İZİN ÇIKTI

Eyleme, Cumartesi Anneleri ve hak savunucularından sadece 10 kişi katılmasına izin verildi. Cumartesi Anneleri/İnsanları, hak savunucularının da destek verdiği eylemde, karanfiller ve kayıpların fotoğraflarını taşıdı.

1001'inci haftada açıklamayı okuyan gözaltında kaybedilen Hasan Ocak'ın kardeşi Maside Ocak, Plaza de Mayo'nun kurucu annelerinden Nora Morales de Cortiñas'ın hayatını kaybettiğini hatırlattı ve "Onu unutmayacağız" şeklinde konuştu.

'EVLADI YOK EDİLSE NE YAPARDI?'

Murat Yıldız'ın annesi Hanife Yıldız ise AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin'e şöyle seslendi: "Siz, 1000'inci hafta için izin verdiniz. Klimalı odalarda rahat koltuklarda bu kararı vermek, söylemek çok kolay. O da bir annedir, acaba böyle bir evladı yok edilse o ne hissederdi? Ne yapardı?"

CUMARTESİ ANNELERİ KİMDİR?

Cumartesi Anneleri, 27 Mayıs 1995'ten bu yana her cumartesi günü Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemleri düzenleyerek gözaltında kaybolan yakınlarını ve faili meçhul siyasi cinayetlere kurban giden yakınlarının faillerini arayanlardan oluşan bir topluluktur.


Haber Kaynağı : 12punto

Cumartesi Anneleri Galatasaray Meydanı

İlgili Haberler