Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.975

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayşenur mesajı: 'Failleri hesap verecek'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde bir araya geldi. İkili görüşme sonrası ortak bir basın toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayşenur mesajı: 'Failleri hesap verecek'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic ile İstanbul'da bir toplantı gerçekleştirdi. Erdoğan, toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Erdoğan konuşmasında Gazze'de devam eden savaşa ve ABD'li Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail tarafından katledilmesine geniş yer ayırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic ile yaptığı ortak basın toplantısında, 'Srebrenitsa’nın benzeri bugün Gazze’de yaşanıyor. 41 bini aşkın Gazzeli kardeşimizi, Ayşenur’u katledenler hesap verecek' diye konuştu.

Erdoğan ayrıca 'Srebrenitsa soykırımının failleri uluslararası mahkemelerde nasıl hüküm giydilerse Gazze'de yaşananların failleri de hesap verecektir' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de yaşananları, 90'lı yıllarda Sırpların Bosna'da işlediği insanlık suçlarına benzeterek, '90'lı yıllarda Bosna Hersek'te gerçekleştirilen katliamın bir benzerini bugün Gazze'de ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşıyoruz' dedi.

Öte yandan, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geleceğine dair de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'ikili ticaret hacminin bu senenin sonunda 1 milyar dolara ulaşacağını' tahmin ettiklerini belirtti.


Haber Kaynağı : İHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan Bosna-Hersek Ayşenur Ezgi Eygi Denis Becirovic