Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

DEM Parti’den Fenerbahçe çıkışı: Haksızlık

DEM İstanbul Milletvekili Celal Fırat, Fenerbahçe Üniversitesi’nin Ekonomi Finans Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Boz’un görevine son verdiğini belirtip “Haksızlık” açıklamasını yaptı.

DEM Parti’den Fenerbahçe çıkışı: Haksızlık

Fenerbahçe Üniversitesi, Ekonomi Finans Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Boz ile 6 öğretim üyesinin işine son verdi.

Prof. Dr. Boz, kendilerine resmî olarak herhangi bir gerekçe gösterilmediğini söyledi.

Akademisyenlere 9-17 mesai uygulaması yapılamayacağını savunan Prof. Dr. Çiğdem Boz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceğini açıkladı. Boz, “Fenerbahçelilik zarafet, nezaket ve saygı içeren bir kültürdür” dedi.

DEM Parti İstanbul Milletvekili ve Garip Dede Dergahı Yönetim Kurulu Başkanı Celal Fırat ise sosyal medya hesabından açıklama yaparak Prof. Dr. Çiğdem Boz’a destek verdi. 

“Fenerbahçe Üniversitesi, Prof. Dr. Çiğdem Boz’un görevine haksız bir şekilde son verdi” diyen DEM Partili Celal Fırat şu açıklamayı paylaştı: 

“Öğrencilerine bilimsel araştırma yöntemlerini,bilgiye erişmeyi,bilgiyi derlemeyi,yorumlamayı ve değerlendirme yetkinliğini kazandıracağını vadeden üniversite, Akademik kadro seçimini taraflı yapmakta,akademisyenlere mobing uygulayarak ,özlük haklarını gasp etmektedir.

Üniversite, uzun süredir mobing uyguladığı Prof. Dr. Çiğdem Boz’un Ekonomi Finans Bölüm Başkanlığı görevine de gerekçesiz son verdi.  

Eğitim görevlilerine kıdem tazminatı vermemek için uyguladığı bu mobing ise devam ediyor.

Garip Dede Dergahı Vakfı olarak, hiç bir gerekçe göstermeden görevine son verilen sevgili Prof. Dr. Çiğdem Boz hocamızın her daim yanındayız.

Haksızlığa karşı vereceği mücadele ise tüm akademisyenlerin hakları için olacaktır…”

 


Haber Kaynağı : 12punto

Prof. Dr. Çiğdem Boz Fenerbahçe Üniversitesi Celal Fırat DEM Parti