Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Denizbank Müdürü Hakan Ateş'in ifadesi ortaya çıktı

Seçil Erzan’ın alıkonma şikâyeti üzerine başlatılan ve kovuşturmaya yer yoktur kararı çıkan soruşturmada, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’in ifadesi ortaya çıktı. Fatih Terim’in Seçil Erzan için “Kızım gibidir” dediği iddia edildi.

Denizbank Müdürü Hakan Ateş'in ifadesi ortaya çıktı

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, yaptığı açıklamada, 28.kattaki - numaralı odasında  Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fatih Terim ve diğerleriyle yaşadığı tartışmayı anlattı.

Ateş, Seçil Erzan'la ilk kez 2019 yılında Fatih Terim'in kendisini Florya'daki kulübüne davet etmesiyle şahsen tanıştığını söyledi.
O dönemde Galatasaray kulübü ile Denizbank'ın birlikte çalıştığını ve daveti kabul ettiğini söyledi.
Ateş, Erzan'la o tanışmadan bu yana hiçbir temasının olmadığını, olsa bile bir genel müdür için bunun doğal bir durum olacağını söyledi.
Ateş Bey daha sonra Seçil Erzan ile ilk kez 9 Nisan 2023 tarihinde Genel Müdürlüğün 18'inci katındaki konferans salonunda buluştuğunu söyledi.
Ateş Bey, 7 Nisan'da banka şube yöneticilerinden Tanju Kaya Bey'in, iki farklı şikayetçinin bankada mevduatı olduğunu ancak bu paranın finansman vaadiyle Seçil Erzan'a aktarıldığını söylediğini söyledi.
aldı ve daha sonra almadığını söyledi. Bu suçlayıcıların Bülent Çevikel İnci Çevikel, Emre Belözoğlu ve Volkan Bahçekapoul olduğunu öğrendiğini söyledi.
Erzan'ın, Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fatih Terim gibi önemli isimleri, yüklü miktarda para vaadiyle dolandırdığı iddialarına ilişkin soruşturmada Ateş'in ifadesi önemli.
Ateş Bey, şikayetin ardından Erzan Bey'in Genel Müdürlüğe götürüldüğünü, ifadelerinin kayıt altına alındığını ve böylece sürecin başlatıldığını söyledi.
Akşam  Fatih Terim beni özel telefonumdan arayarak Bodrumlu olduğunu ve oruçlu olduğunu ve akşam benimle buluşmak istediğini söyledi.
Ertesi gün merkezde buluşmak üzere sözleştik.

Terim, Arda Turan ve Emre Belözoğlu ile birlikte genel müdür olarak atandı.
28. Birinci kattaki odamda buluştuk.
Emre ve Alda büyük rakamlardan bahsediyor ve Seçil Erzan'a milyonlarca dolar bağışta bulunduklarını söylüyor.
Emre Belözoğlu ve Arda Turan, parayı Cecil Erzan'a  vermeden önce Fatih Terim'e danıştıklarını söyledi.
Terim'in kendisine Seçil Erzan'ı kızı olarak gördüğünü ve ona güvenebileceğini söylediğini söylediler. Fatih Terim  o dönemde bu iddiaları kabul etmişti. Akşam 6 civarında merkeze vardım.

"SEÇİL ERZAN İLE KONFERANS ODASINDAYDIM"

En fazla 5-10 dakika kadar Erzan'la konferans odasındaydım.
Tanju Kaya, Seçil Erzan ile yapılan görüşmede bir sonuca varılamayacağını, rakamların ortada dolaştığını, Erzan'ın evine giderek belgeleri almasına rağmen tutarlı bilgi vermediğini ancak nihai anlaşmaya varılamayacağını söyledi.
Erzan'a gittim ve dedim ki: Lütfen ona neyin doğru olduğunu söyleyin ki insanlar mağdur olmasın.
"Zimmete para geçirme kelimesi aklımdan hiç geçmedi.
Mutlak gerçeği söylemesini istedim.
2019'dan bu yana ilk  ve son kez 9 Nisan 2023'te Elzan'ı 5-10 dakika kadar gördüm. Ne ben ne de hiçbir çalışanım özgürlüğümüzden mahrum bırakıldık. Olayın ortaya çıkmasından sonra yaptığı açıklamalarda "zimmete para geçirme" kelimesini kullandığına dair bir bilgiye rastlamadım.

"GETİRDİĞİ BELGELERE BİLE BAKMADIM"

Kendisine herhangi bir baskı uygulamadım. Gerçeği söylemek için bir öneride bulundum.
Seçil Erzan'ın getirdiği belgelere bile bakmadım. Bu arada Erzan'ın banka yetkililerinin baskısıyla tutuklandığı şüphesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Erzan'ın, aralarında Fatih Terim gibi ünlülerin de bulunduğu, aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 29 güvenilir fonu dolandırmakla suçlandığı belirtildi. Bu kişilerin ortalama 25 milyon dolar ve 7 milyon 384 milyon lira dolandırıldığı belirtildi.
Erzan'ın İfadesiyle Çelişkiler Cecil Erzan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadede, banka yetkililerinin kendisine baskı yaptığını ve tutuklandığını iddia etti. Açıklamada, Deniz Bank Avrupa 1 Bölge Müdürü Selmin Tekin'in korumalar eşliğinde Çorlu'nun evine geldiğini ve bu kişilerin banka araçlarını kullandığını söyledi.
Erzan, daha sonra Deniz Bankası'nın ana şubesine götürüldüğünü, burada koluna serum sürüldüğünü ve banka dışında faaliyet gösterdiğini söylemesi için baskı yapıldığını iddia etti. Yapılan incelemede Erzan'ın ifadesinde birçok çelişki ortaya çıktı.
Sermin Tekin'le yapılan yazışmalar incelendiğinde, Erzan'ın banka tarafından özgürlüğünden mahrum edildiğine dair  kesin ve inandırıcı bir delil bulunamadı. Denizbank, şikayetçilerin her birine fiili bankacılık işlemlerini özel olarak anlatmasına rağmen, Erzan'ın iddialarını destekleyecek hiçbir delilin bulunmadığı açıklandı. Yapılan inceleme sonucunda Denizbank Seçil Erzan'ı desteklediğine dair somut bir delil bulunmadığı, aksine Denizbank yetkililerinin Erzan hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.
Dolayısıyla Erzan'ın iddialarına ilişkin cezai soruşturmaya yer olmadığı belirlendi.


Haber Kaynağı : 12punto

Seçil Erzan