Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin mali müşavirinden itiraflar! Kara para nasıl aklandı?

Kara para aklama ve vergi kaçırma soruşturmasında tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin mali müşavirlerinden Zümrüt Yerebakan, kara paranın nasıl aklandığını anlattı.

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin mali müşavirinden itiraflar! Kara para nasıl aklandı?

Lüks yaşantılarıyla dikkat çeken ve haklarında açılan kara para aklama ve vergi kaçırma soruşturmasından sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilan Polat ve Engin Polat çifti gündemdeki yerini koruyor.

'KONUŞMALAR ESNASINDA ENGİN POLAT RAHATTI'

Polat çiftinin mali müşaviri Zümrüt Yerebakan, çarpıcı itiraflarda bulundu. MASAK raporunun ortaya çıkmasıyla şirkette bir toplantı yapıldığını söyleyen Yerebakan şu ifadelere yer verdi:

“Toplantıda MASAK raporunu bir projektör vasıtasıyla perdeye yansıttılar. Burada rapor sayfa sayfa hızlıca incelendi. Ve sonunda sadece vergi cezası kesileceği konusunda bir karar oluştu. Araçların üzerinde henüz haciz ve tedbir kararı olmamasından dolayı araçların başkalarına devredilmesine ilişkin konuşmalar yapıldı. Bu konuşmalar esnasında Engin Polat rahattı.”

KARA PARA NASIL AKLANDI?

Çek kesilerek alınan gayrimenkuller üzerinden para aklandığını ifade eden Yerebakan, "Polatların Ataşehir'deki şirketinden çekler keşide ediliyordu. Bu çek bedellerinden avukat Ahmet Gün kendi komisyonunu aldıktan sonra çeklere konu paralar tekrar Polatlara dönüyor, gayrimenkul üzerinden sisteme girerek aklanıyordu. Soruşturmalar başladıktan sonra Ahmet Gün ve diğer kişilerin verecekleri ifadeleri yazılı olarak hazırladılar. Söylenmesi gerekenleri metinlere geçirdiler" dedi.

YURT DIŞI YASAĞI KONULARAK SERBEST BIRAKILDI

TRT Haber'in haberine göre, savcılıkta ifadesi alınan Yerebakan, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Geçen günlerde tutuklu avukat Ahmet Gün itirafçı olarak savcılığa ifade vermişti. Ancak Gün'ün anlattıklarını yeterli bulmayan savcılık tahliye talebini reddetti. Soruşturma kapsamında Dilan ve Engin Polat ile aile üyelerinin de bulunduğu 12 şüpheli tutuklu bulunuyor.



Haber Kaynağı : 12punto

Dilan Polat Engin Polat Kara Para MASAK soruşturma Zümrüt Yerebakan