Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Diyanetten yine skandal fetva

Aileyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Diyanet, "Kadının çalışması eşinin iznine tabidir" dedi

Diyanetten yine skandal fetva

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tartışmalı fetvalarına bir yenisi  daha eklendi. “Depremzedeyi evlat edinenle evlatlık arasında evlenme engeli yok”, “Telefon, faks, SMS ve internet aracılığı ile de eşten boşanılır” ve “Sol elle şeytanlar yemek yer” gibi pekçok fetvası ile tartışma yaratan Diyanet, şimdi de kadınların iş hayatına el attı.

Sözcü'de yer alan habere göre Diyanet'in sitesinden verilen cevap yine çok konuşulacak ifadeler içeriyor. 

ZORUNLULUK YOK!

Diyanet’in internet sitesinde yer alan “Aile ve Dini Rehberlik” bölümünde, aile ile ilgili sıkça sorulan sorulara yanıt verildi. 

“Kadının çalışması eşinin iznine mi bağlıdır?” sorusuna Diyanet’in yanıtı tepki çekti.

Diyanet, fetvasında şu açıklamayı yaptı: “İslam, evlilik hayatında kocaya vermiş olduğu hak ve yetkilerin yanında birtakım görev ve sorumluluklar da yüklemiştir. Buna göre koca ekonomik gücüyle orantılı olarak eşinin mesken, nafaka, giyim-kuşam gibi ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Nafaka temin etme sorumluluğu kocaya ait olduğundan kadının çalışma zorunluluğu yoktur. Bununla birlikte, İslam’a göre kadın kural olarak ev içinde ve dışında çalışabilir; ailesinin ihtiyaçlarını sağlamada kocasına yardımcı olabilir. Fakihler, ilgili ayetlerden hareketle kadının kocasının meşru isteklerine itaat etmesini gerekli görmüşlerdir. Bu çerçevede kadının çalışması da eşinin iznine tabidir.”


Haber Kaynağı : 12punto

Aile Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet evlilik fetva İnternet sitesi Kadın tepki