Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan, Hafize Gaye Erkan’ı ‘mağdur’ etmek istememiş! İşte ‘Görevden alma’nın perde arkası…

TCMB Başkanlığı görevinden affını isteyerek istifa eden Hafize Gaye Erkan için Resmi Gazete'de 'görevden alındı' ifadesi kullanıldı. Kafa karışıklığına neden olan bu ikilemin perde arkası ortaya çıktı.

Erdoğan, Hafize Gaye Erkan’ı ‘mağdur’ etmek istememiş! İşte ‘Görevden alma’nın perde arkası…

Ailesi hakkında ortaya atılna iddialar gündemden düşmeyen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, hakkında itibar suikastı yapıldığını belirterek görevden affını istedi.

Erkan'ın yerine Fatih Karahan atanırken, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda Erkan'ın görevden alındığı ifade edildi.

8 AY GÖREVDE KALDI 2 YIL DAHA MAAŞ ALACAK

Kararda, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 35. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2. maddesi gereğince görevden alındığı kaydedildi.

Böylece Hafize Gaye Erkan'ın iki yıl daha maaş alabileceği ortaya çıktı.

MAĞDURİYET YAŞAMAMASI İÇİNMİŞ

İktidara yakınlığıyla bilenen Sabah Gazetesi'nin yazarı Okan Müderrisoğlu ise Hafize Gaye Erkan'ın mağduriyet yaşamaması için Resmi Gazete'de 'görevden alındı' ifadesinin kullanıldığını belirtti.

Okan Müderrisoğlu, Gaye Erkan'ın özlük haklarıyla ilgili olarak Erdoğan'ın kararıyla Resmi Gazete'de 'görevden alındı' ibaresinin kullanıldığını söyledi.

Müderrisoğlu, "Bu derece kritik bir görevi üstlenen ismin, ilk günlerin şokuyla mağduriyet yaşamasının önüne geçilecek. Ki devletimizin bence en doğru uygulamalarından biridir bu" ifadelerini kullandı.

Okan Müderrisoğlu'nun yazısının ilgili kısımları şöyle:

"Cumhuriyet Merkez Bankası'dır adı. Cumhuriyet kurumudur. İnsanların gelip geçiciliğinin, milletin parasının değerini korumanın ise ebedi olduğunun ispatıdır. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan Fatih Karahan'a başarılar diliyoruz. Onun da gayreti ile elde edilecek neticenin ise hepimizin başarısı olacağını asla unutmuyoruz.

TCMB'nin ilk kadın başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden affını istemesi biraz burukluk yaratsa da Ankara'da sorumluluk üstlenecek yönetici adayları için derslerle dolu.

Şunu belirtmeliyim ki... Sn. Erkan görevinden ayrılmak durumunda kaldığını beyan ederken Sn. Cumhurbaşkanımızın kararnamesinde "görevden alınma" ifadesinin bulunması özlük hakları ile ilgili. Sn. Erkan, en az iki yıl süreyle (veya yeni bir işe başlayıncaya kadar) özlük hakkından yararlanabilecek. Bu derece kritik bir görevi üstlenen ismin, ilk günlerin şokuyla mağduriyet yaşamasının önüne geçilecek. Ki devletimizin bence en doğru uygulamalarından biridir bu."


Haber Kaynağı : 12punto

Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Recep Tayyip Erdoğan Resmi Gazete