Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Erdoğan’ın eski danışmanı İzzet Özgenç, vekilden gelen ‘uyarıyı’ açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB başkanlığı döneminde hukuk danışmanı olan Prof. Dr. İzzet Özgenç, adını açıklamadığı bir eski milletvekilinin kendisini “Sosyal medyadaki açıklamalarından vazgeçmezsen tutuklanacaksın” uyarısında bulunduğunu açıkladı.

Erdoğan’ın eski danışmanı İzzet Özgenç, vekilden gelen ‘uyarıyı’ açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Aralık 1997’de Siirt’te “Minareler süngü, kubbeler miğfer” dizelerini içeren “İlahi Ordu” şiirini okudu ve sonrasında hakkında dava açılıp dört ay hapis yatmıştı. Siyasi yasağının kaldırılmasının ardından tekrar siyasete dönen Erdoğan, 9 Mart 2003'te gerçekleştirilen ara seçimlerinde Siirt milletvekili olarak meclise girmiş ve daha sonra Başbakanlık koltuğuna oturmuştu.

Erdoğan için 26 yıl önce hukuk mücadelesi veren isimlerden biri Prof. Dr. İzzet Özgenç’ti. 

Prof. Dr. İzzet Özgenç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanlığı döneminde ise hukuk danışmanlığı görevini yürütmüştü.

O dönemde Erdoğan’ın haksızlığa uğradığını öne süren İzzet Özgenç bu kez İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için hukuk mücadelesi verdi. İmamoğlu'nun, 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası isteniyordu. Mahkeme, Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve geçici siyaset yasağı cezası vermişti.

İmamoğlu’nun yargılandığı bu dava için hukuk dünyasının yakından tanıdığı ve pek çok kanunun hazırlanmasında katkısı olan üç profesör, bir rapor hazırlamıştı. Mütalaada imzası bulunan isimler, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Adem Sözüer, Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Gökçen, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. İzzet Özgenç idi. 

Prof. Dr. İzzet Özgenç ayrıca AKP iktidarına “yargı krizi” ve “yargı sorunlarına” ilişkin son dönemde eleştiriler getiriyordu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB başkanlığı döneminde hukuk danışmanı olan Prof. Dr. İzzet Özgenç, adını açıklamadığı bir eski milletvekilinin kendisini “Sosyal medya ki açıklamalarından vazgeçmezsen tutuklanacaksın” uyarısında bulunduğunu açıkladı. 

İzzet Özgenç sosyal medya hesabından “BDDK üyeleri ile arasında sahabet ilişkisi bulunan bir ex Milletvekili, 13 Temmuz günü Ankara Vilayetler Evinde bir nikâh programında karşılaştığımızda, “kibar” bir dille, bana işbu hesapta yaptığım açıklamalardan vazgeçmediğim takdirde TUTUKLANACAĞIM “uyarı”sında bulunmuştur!” mesajını paylaştı. 

İşte o mesaj: 

 

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan da İzzet Özgenç’in tehdit edilmesine tepki göstererek “Türkiye Yüzyılı dedikleri bu olsa gerek...” mesajını yayınladı. 

İşte o mesaj: 

 


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İBB Ekrem İmamoğlu izzet Özgenç Lütfü Türkkan