Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Erdoğan'ın İBB'yi ne kadar borçla devrettiği belli oldu: Ali Müfit Gürtuna açıkladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde İBB'yi ne kadar borçla devrettiği ortaya çıktı.

Erdoğan'ın İBB'yi ne kadar borçla devrettiği belli oldu: Ali Müfit Gürtuna açıkladı

Yaptığı son açıklamayla CHP’li belediyeleri hedef alan Erdoğan, “Bakanlığımız borçların tahsiline başlayacak” açıklamasında bulunmuştu.

Bu hareketiyle adeta seçimde kaybettiği belediyeleri kıskaca almaya çalışan Erdoğan’ın İBB’yi yönettiği dönemde 1 buçuk milyon dolar borç bıraktığı ortaya çıktı.

Yerel seçimlerde partisi ikinci sıraya düşen ve Türkiye genelinde pek çok belediyeyi CHP'ye kaptıran AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sık sık muhalefet belediyelerini hedef alıyor.

Erdoğan, son olarak partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, “Belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmiş borçlarını ödesinler.

Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok.

Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Hazine ve Maliye Bakanlığı bunların tahsilini artık kaynağında yapacaktır.” dedi.

ALİ MÜFİT GÜRTUNA, ERDOĞAN'IN BORCUNU AÇIKLADI

Tele1'in haberine göre Erdoğan’ın ardından 1998 yılında İBB’yi devralan Ali Müfit Gürtuna belediyeyi ne kadar borçla aldığını açıkladı. Gürtuna, İBB’yi 1,5 milyar dolar borçla devraldığını söyledi.

Gürtuna şu ifadeleri kullandı:

“İBB’yi 1 buçuk milyar dolar borçla devraldım. Sıfır borçla devrettim. Ama ne yazık ki bizden sonra çok aşırı bir borçlanma tekrar başladı. Bütçenin belli bir oranından fazlasını bu belediyeler borçlanamamalı.

Belediye meclisinde çoğunluğu sağlayan inanılmaz bir şekilde borçlanıyor.

Kendinden sonra gelene çok büyük borçlarla belediyeleri devrediyorlar. Yeni gelenler de çalışamaz hale geliyor.”


Haber Kaynağı : 12punto

AKP Başkan borç CHP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İBB seçim