Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan'ın 'savurganlık' eleştirisine İmamoğlu'ndan 14 milyon dolarlık yanıt

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir canlı yayında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelttiği Roma gezisi eleştirisini değerlendirdi. İmamoğlu tepkisini 'Bize israfı anlatmasın' sözleriyle gösterdi.

Erdoğan'ın 'savurganlık' eleştirisine İmamoğlu'ndan 14 milyon dolarlık yanıt

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu'nda Sayıştay’ın 162. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen programda konuşmuş ve burada yaptığı konuşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun düzenlediği Roma gezisine dair eleştiride bulunmuştu. Erdoğan burada yaptığı açıklamada İmamoğlu'nun düzenlediği gezi için şu ifadeleri kullanmıştı:

"Milletin cebinden özel uçakla Roma turu yapılamaz. Milletin vergilerini harcayan hiçbir kurum insanımızın yüreğini sızlatacak bir savurganlık içinde olamaz. Roma turunun hiçbir haklı gerekçesi olamaz."

Candaş Tolga Işık'ın programına katılan Ekrem İmamoğlu, Işık'ın Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisini hatırlatması ardından şu yanıtı verdi:

- Çok eleştirilen Roma gezisiyle ilgili etik bir hatanız oldu mu?

Oraya geçmeyin kim diyor bunu? Sayın Cumhurbaşkanı mı kamu parasını korumayı bana öğretecek! Almanya Cumhurbaşkanı bile bir uçak kullanıyor, sen sekiz uçak kullanıyorsun bu ülkede…

Dünyayı geziyorum yapılan bu atıl yatırımlar, yapılar saray vs. ne büyük bir israf biliyor musunuz? Bizi israf ve müsriflikle suçlama ha... İsrafın daniskasını saatlerce anlatırım.

Ben İstanbul'un en itibarlı spor organizasyonlarından birini kazandırmak adına attığımız adımı bir geceliğine, ağırlıklı spor yazarlarından oluşmak üzere imza anını yaşatmak ve onların bunu daha iyi anlatması adına Roma'ya gittik, imzamızı attık geri döndük.

Size komik bir şey anlatayım mı? Bunlar 2014 yılında bir Güney Kore gezisi düzenliyorlar. Önce 200 kişi oluyor, sonra uçağa gidiyorlar 350 kişi oluyor, Kore'ye gidiyorlar 500 kişi oluyor... Bunu soruşturma olarak verdik o zaman için...

14 milyon dolarlık gezi yapıyorlar İBB olarak!

Bize kamu hakkı konusunu öğretmesinler. Biz israfı engellemeseydik onların başlayıp bitiremediği metroları yapamazdık. İsrafı önlediğimiz için biz yaptık onları... İsrafın kitabını yazdılar. Bana israftan bahsediyor ne kadar sevdi bu Roma işini...

 


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ekrem İmamoğlu dolar İBB güney kore Roma gezisi uçak

İlgili Haberler