Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Eski AKP’li vekilden Ayhan Bora Kaplan ve hükümete siyasi darbe açıklaması

Ayhan Bora Kaplan'ın lideri olduğu suç örgütüyle ilgili devam eden soruşturma kapsamı genişlemeye devam ediyor. Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, soruşturma kapsamında iddia edilen ‘darbe’ tartışmaları hakkında açıklama yaptı.

Eski AKP’li vekilden Ayhan Bora Kaplan ve hükümete siyasi darbe açıklaması

Tayyar, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında gözaltına alınan emniyetçilerin ‘darbe’ yapacağı iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Tayyar, “Mafya devlete operasyon çekiyor. Birileri özel hesabını görüyor” dedi.

Tayyar, X hesabında şu mesajı paylaştı:

“Ayhan Bora Kaplan hadisesini komplo teorilerine saplanmadan, sapla samanı karıştırmadan anlatalım. Savcılık soruşturmasını tamamlamış, iddianameyi Ankara 32.Ağır Ceza Mahkemesi kabul etmiş, 28’i tutuklu 61 sanıklı davanın ilk duruşması 15-26 Nisan arasında yapılmış.

Davanın ikinci turu bu pazartesi (20/24 Mayıs) başlıyor.

Ayrıca, dosyada ‘M7’ ve ‘Ü5’ koduyla iki ayrı gizli tanık var. İddianamenin ve gizli tanık ifadelerinin hiçbir yerinde tek bir siyasinin adı da iması da yok. O halde bunun 17 Aralık’la ne tür benzerliği var?

“FİTİLİ ATEŞLEYEN AYHAN BORA KAPLAN”

Oysa Yargı ve Emmiyet merkezli 17 Aralık darbe girişimi, tümüyle siyasileri kapsayan dosya üzerinden başlatılmıştı. Özne, siyasilerdi. 280 kişinin Selam Tevhid kumpasındaki gibi dinlendiği iddiası da yalan çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün açıklaması ortada.

Uğur Dündar’ın sorguya katıldığı iddiasının da kuyruklu yalan olduğu anlaşıldı. Peki tantana nerden kaynaklanıyor? Fitili ateşleyen bizatihi Ayhan Bora Kaplan. İlişkili olduğu yargı ve emniyet içindeki dostlarına mesaj gönderiyor: ‘Yanarsam siz de yanarsınız.’ Ve strateji ilk duruşmada sahneleniyor.

Kaplan duruşmada ‘önüme 40-50 isim kondu’ diyor ama isim vermiyor. Oysa ilk ifadesinde bu yok. 1 ay önceki bu ifade medyada da karşılık bulmuyor.

Ta ki yurtdışına kaçırılan gizli tanık Serdar Sertçelik’in ikinci dalga operasyonuna kadar. Sertçelik, Kaplan’ın mahkemede attığı pası gole çevirmek için Organize Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’la yaptığı görüşme kayıtlarını yayınlıyor, Kaplan’ın saygın bir işadamı olduğunu söylüyor, siyasilerin isimlerini zikrediyor. Tüm darbe senaryoları bu gizli tanığın yurtdışına kaçırıldıktan sonra yaptığı bu görüşmeye dayandırılıyor.

Bazı örgüt üyeleri takip edilirken oltaya takılanlar var elbette. Özellikle Ankara’nın çok yakından tanıdığı bir savcı ve bazı avukatlar. Bu taife telefon görüşmelerinde kendilerini güçlü göstermek için isim zikrederek bazı siyasi ve bürokratlarla samimi olduğunu anlatıp umut dağıtıyor. Dinleme kayıtlarına takılan bu mesnetsiz iddialar da soruşturmada ayıklanıyor.

“SENARYOYA MALZEME YAPILIYOR”

Gizli tanık üzerinden darbe senaryosu yazılınca dava dosyasına eklenmemiş mesnetsiz iddialar da gündeme getirilerek senaryoya malzeme yapılıyor. Akın Gürlek hadisesinde olduğu gibi. Orada Gürlek’in şahsını doğrudan hedef alan bir takip yok. Velhasıl, gizli tanığı kimlerin kaçırdığı, ifadesini değiştirmek ve siyasileri davaya bulaştırmak için kimlerin ikna ettiği belirlenirse mevzu daha iyi anlaşılır. Görüşmenin karşı tarafındaki emniyet müdürüne ayrı parantez açmak isterim. O bu tezgahın neresinde?

“MAFYA DEVELETE OPERASYON ÇEKİYOR”

Özetle… Mafya devlete operasyon çekiyor. Birileri özel hesabını görüyor. Kimileri 15 Temmuz’un içini boşaltıyor. AK Parti’nin 22 yıllık iktidarında yaşanmış tüm darbe girişimi ve muhtıralara istisnasız karşı tavır koymuş biri olarak anlatayım istedim. Kaldı ki ortada bir darbe girişimi olsaydı, hadi beni geçin, Recep Tayyip Erdoğan taş üstünde taş koymazdı."

"DARBE GİRİŞİMİ OLARAK GÖRÜLMEMELİDİR"

Son paylaşımdaki temel önerme, Ayhan Bora Kaplan davasında yaşananların bir ‘darbe girişimi’ olarak görülemeyeceğidir.

Bu bağlamda soruşturma ve davanın seyrini anlattım. Bu analizi yapana kadar uzunca süre bekledim, hata yapmak istemedim, çok yönlü araştırdım.

Nihayetinde yazdım, çünkü demokratik rejime ve partime olan bağlılığım bunu gerektirir. İtiraz edenler, farklı düşünenler olabilir, hakaret etmeden, bilgiye dayanarak kaleme alabilirler, hiç sorun yok,

Sabah Yazarı Abdurrahman Şimşek’in Uğur Dündar göndermesine gelince… Eleştirirken bile kullandığı özenli ve nezaketli üslup için teşekkür ederim.

Fakat, Dündar’ın sorguya katıldığı iddiası bir sanığın ifadesinde geçiyor ama bunu teyit eden somut hiçbir veri yok. Sanığın iddiası haberleştirilebilir ama sadece iddiadır, gerçeğin kendisi değildir. HTS kaydını beklemeyi keşke gerçek gibi sunmadan önce hatırlayabilseydik.

Kaldı ki Dündar’ın hukukunu korumak benim işim değil. Sadece dosyayı sulandırmama gerekliliğine ihtiyaçtan yer verdim.

Sanıkların her sözünü doğru kabul edersek mahkemenin kurulmaması gerekirdi.

Peki soruşturma ve dava sürecinde hiç mi sorun yok?

Var tabi.

Ahmaklık, aymazlık, suistimal, beceriksizlik, ekip savaşı, çıkar çatışması var.

Ama dosya, hükümete siyasi darbe dosyası değil.

Meramımın özeti budur.


Haber Kaynağı : 12punto

AK Parti Ayhan Bora Kaplan Darbe Emniyet Genel Müdürlüğü Erdoğan gizli tanık

İlgili Haberler