Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Etki ajanlığı, yeni vergiler, yangınlar... Meclis bu hafta neleri görüşecek?

TBMM, dokuz günlük bayram tatilinin ardından bugün Hayvan Hakları Yasası, Dokuzuncu Yargı Paketi ve yurttaşlar tarafından tepkilere neden olan yeni vergi düzenlemesini görüşecek. İşte ayrıntılar...

Etki ajanlığı, yeni vergiler, yangınlar... Meclis bu hafta neleri görüşecek?

TBMM, dokuz günlük bayram tatilinin ardından yasama faaliyetlerine başlıyor.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre;  AKP, sokak hayvanlarının katledilmesini öngören Hayvan Hakları Yasası’na son şeklini verecek. 

MASADA NELER VAR?

Yasa teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu’na sunulacak. Teklif, komisyon görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Genel Kurul’a gönderilecek. Etki Ajanlığı düzenlemesi ile tartışılan Dokuzuncu Yargı Paketi de TBMM’ye gelmesi beklenen tekliflerin arasında olacak. İğneden ipliğe her şeyden vergi alınmasını öngören düzenleme de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ele alınacak. 

HAYVAN HAKLARI YASASI

Sokak köpeklerinin uyutulmasını öngören tartışmalı yasa teklifinin AKP içinde de huzursuzluk yarattığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem geniş hem de dar kapsamlı toplantılarda kurmaylarından görüş istediği öğrenilirken öne çıkan görüşün kamuoyuna açıklananın aksine, hayvanlardan yana olduğu bildiriliyor. 

YARGI PAKETİ

İktidar ile muhalefet arasında, “Etki ajanlığı” tartışmalarına neden olan, öngörülen düzenleme ile kamuoyunda büyük tepki çeken Dokuzuncu Yargı Paketi’nin de Meclis’e sunulması bekleniyor. Muhalefet, “Etki Ajanlığı düzenlemesinin kapsamı genişletilecek” derken iktidar ise “Düzenlemede böyle bir şey yer almayacak” görüşünü savunuyor. 

VERGİ DÜZENLEMELERİ

TBMM’ye getirilmesi planlanan tartışmalı teklifler arasında, “Son 20 yılın en geniş vergi paketi” olarak nitelendirilen vergi paketi de bulunuyor. Gayrimenkulden kripto para ticaretine kurumlar vergisinden yurtdışı çıkış harçlarına kadar her alanda adeta bir vergi yağmurunu içeren paketin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda büyük tartışmalara neden olacağı kaydediliyor. 

ORMAN YANGINLARI

Sıcak havalar ile birlikte artan orman yangınları ve yangınlara müdahalede yaşanan gecikmelerin de TBMM gündemine taşınacağı belirtiliyor. 

Bu kapsamda CHP’nin, “Orman yangınlarının nedenlerinin araştırılması” ve “Orman yangınlarına müdahalede yaşanan gecikmelerin araştırılması” amacıyla araştırma önergesi sunması planlanıyor.  

KOMİSYON GÜNDEMLERİ

TBMM’de 24 Haziran haftasında iki komisyon toplanacak. 25 Haziran’da toplanacak Dijital Mecralar Komisyonu’na Google temsilcileri de katılacak. 

Kurumun çalışmaları ile ilgili komisyon üyeleri bilgilendirilecek.

26 Haziran’da ise İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyeleri bir araya gelecek. Komisyonda Sağlık Bakanlığı temsilcileri, hükümlü ve tutuklulara verilen sağlık hizmetleri hakkında sunum yapacak. 


Haber Kaynağı : 12punto

TBMM orman yangınları Sokak köpekleri bahşiş vergisi Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’ kira vergisi