Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Eyüp Aksu taksicilere seslendi: Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, AKP'nin İBB adayı Murat Kurum'un katıldığı Taksiciler Buluşması'nda yaptığı konuşmada Kurum'a destek verdi. Aksu, "Biz size sonsuz güveniyoruz. Tekrar taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum" diye seslendi.

Eyüp Aksu taksicilere seslendi: Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum

AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Üsküdar'da Taksiciler Buluşması programına katıldı,

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası üyeleriyle bir araya gelen Kurum, burada yaptığı konuşmada mevcut İBB yönetimini hedef aldı.

İBB'nin taksi meselesini çözümsüz bıraktığını öne süren Kurum, konuşmasına şöyle devam etti;

"İBB, taksi sayısını artırarak sorunu çözmeyi değil, kendi bünyesinde bir şirket kurarak taksi işletmeciliği yapmak istemiştir. İBB taksicilik yapamaz, kanun bunu açıkça reddediyor. Kanun, 'Ticari plakalar sadece şoförlük mesleğini geçim kaynağı olarak seçmiş gerçek kişilere tahsis edilebilir.' diyor. Şimdi size soruyorum, İBB gerçek kişi midir? Elbette değildir, İBB bir tüzel kişiliktir, bir kamu kurumudur. Meselenin aslı budur. Bu yönetimin ihmalkarlığı yüzünden de vatandaşımızla taksici esnafımız karşı karşıya kalmıştır."

EYÜP AKSU'DAN MURAT KURUM'A DESTEK

Kurum'dan sonra kürsüye İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu çıktı. Aksu kürsüde yaptığı konuşmada Murat Kurum'a desteğini ilan etti.

Aksu, konuşmasında şu sözleri kullandı:  

"Biz iyiliği de kötülüğü de ekmeğimizle oynayanı da bize söz verip tutmayanı da bizi tehdit edip parmak sallayanı da taksi duraklarına sürekli uğrayıp çay içerek hal hatır soranı da bize her UKOME toplantısında sahip çıkanı da bize her platformda sahip çıkanı da bize her zaman köstek olanı da Sayın Bakan'ım unutmayız. Taksici esnafı olarak herkes şunu biliyor ki Sayın Bakan'ımız bakanlığında nasıl tarih yazdıysa İstanbul'da da tarih yazacak. Biz size güveniyoruz, sizden eminiz. Beraber istişare ederek ortak akılla İstanbul'u yöneteceğinizden eminiz. Taksiye yanlış yapanlar hiçbir zaman siyasette iflah olamadılar ama biz size sonsuz güveniyoruz. Tekrar taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum."


Haber Kaynağı : AA

Murat Kurum Eyüp Aksu Taksi taksici İBB İstanbul