Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

FETÖ’nün herkesin gözünden kaçan “Fen Bilimleri” mesajı ne

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in son fotoğrafındaki ayrıntıyı herkes gözden kaçırdı. FETÖ’nün “Herkul” adlı X hesabından paylaşılan fotoğraf karesinde Gülen’in “Fen Bilimleri” yazan bir test kağıdını incelediği görülüyordu. Peki, FETÖ bu fotoğrafla ne mesajı verdi?

FETÖ’nün herkesin gözünden kaçan “Fen Bilimleri” mesajı ne

Caner TAŞPINAR   12punto ÖZEL 

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, hastalığının ağırlaşması üzerine ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki malikanesinden bir başka yere taşındı. Gülen’in taşınması FETÖ içinde kavgaya yol açtı. FETÖ’nün öz yeğeni Ebuseleme Gülen, Fethullah Gülen’in kaçırıldığını öne sürdü. FETÖ içinde Gülen’i hastalığı nedeniyle bir başka noktaya taşıyan grup ise doktorların tavsiyesiyle bu işlemin gerçekleştiğini söyledi. 

Yeğeninin iddialarına göre Fetullah Gülen, örgütün karakutusu olarak bilinen Cevdet Türkyolu başta olmak üzere, Barbaros Kocakurt, Mustafa Özcan ve Gülen'in özel doktoru Kudret Ünal tarafından bilinmeyen bir yerde tutuluyor.

Tartışmalara, Kemal Gülen ve Ahmet Kurucan gibi örgütün bazı etkili isimleri de sosyal medya hesaplarından katılarak elebaşı Gülen'in, "çok az kişinin bildiği bir evde bulunduğu, sağlık durumunun hassasiyetinden dolayı, kamp gibi kalabalık bir ortamda tutulmak istenmemesinin normal olduğu"nu savundu.

Gülen’in ciddi hastalığı net olarak gündeme taşınınca ve FETÖ içinde kavga eden iki grup da bu hastalığın ciddiyetini onaylayınca bu kez “Gülen öldü mü?” tartışması başladı. Örgütten önce bir fotoğraf karesi geldi. Bu fotoğrafta Gülen’in hastalığı net olarak görülüyordu.

Gülen’den video beklenirken bir grup FETÖ’cü gazeteci gidip Gülen’i ziyaret etti ve Gülen’in ölmediğini kanıtlamaya çalıştı. Gazetecilerin röportaj videosunda da güncel tarihi gösteren bir unsur yoktu. Son olarak Gülen’in FETÖ’nün yayın organı Çağlayan dergisinin Ağustos sayısını incelediği, yani günce bir videosu tarih unsuruyla yayınlandı. Gülen’in son videosunun tarihi 22 Haziran 2024.

GÜLEN SON VİDEODAN KARE

Gülen’in son fotoğrafı ise 20 Temmuz 2024’te “Herkul” adlı X hesabından yayınladı. 

Fotoğrafla birlikte yayınlanan mesajda şöyle deniyordu: “Sevenlerine iki kare… Duaya vesile olması ümidiyle…”

İşte o mesaj: 

Fotoğrafta elinde Çağlayan dergisine benzer bir mizanpaj kağıdı tutan Gülen, kağıtta yazılı olan bölümleri okuyordu. Fotoğrafta okunan tek şey ise kağıdın sol üst kısmındaki “Fen Bilimleri” ve “Eylül 2024” yazısıydı. 

İşte o fotoğraf karesi: 

Gülen’in son fotoğrafının şifresi

Şimdi, Fethullah Gülen’in 20 Temmuz 2024’te yayınlanan ve sadece “Fen Bilimleri” yazan bu fotoğraf karesinin tarih itibariyle denk geldiği tesadüflere bakalım. 

FETÖ’NÜN KPSS HIRSIZLIĞI

Fotoğrafın yayınlandığı gün, 20 Temmuz 2024’te Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) vardı. 

KPSS’nin de FETÖ açısında yine şöyle bir tesadüfü var, hatırlayalım.

Tarih bu kez çok uzak değil…

20 Temmuz 2024’ten 4 ay önce yani 5 Mart 2024’te gözaltılar yapıldı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü FETÖ’nün KPSS'deki usulsüzlüklerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 5 ilde 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

20 Temmuz 2024’ten 5 ay önce yani 23 Şubat 2024’te de gözaltılar yapıldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, FETÖ'nün, 2014'teki Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) 3 mahrem imamın sorumlu olduğu çalışma evlerinde hazırlandığı tespit edildi. Polisler, 18 şüpheli hakkında bu döneme ilişkin veri kayıtları buldu. Haklarında itirafçı beyanı ve ardışık arama bulunan şüphelilerin, örgüt üyelerini, "özel evler" olarak adlandırılan evlerde, kamu ve kuruluşlarına sızdırma amacıyla 2013-2014'teki sınavlara hazırladığı saptandı. Aralarında 8 kamu personeli de bulunan zanlılar gözaltına alındı. 

FETÖ’nün KPSS hırsızlığı FETÖ soruşturmaları kapsamında gelen itiraflarla genişletilmişti. FETÖ'ye yönelik bir başka soruşturma kapsamında 2009 ve 2010 KPSS sorularını sınav öncesi ele geçirerek örgüt üyelerine dağıtan 2 şüpheli ve bu soruları alarak girdikleri sınavlardan elde ettikleri puanlarla kamu kurumlarına atandıkları belirlenen 9 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

FETÖ’nün kamunun her kademesinde çaldığı sınav soruları 2005 yılından 2013 yılına kadar mercek altına alındı. Örgütün 9 yılda 8 farklı kategoride 12 sınavda soru çaldığı tespit edildi.

NEREDEN ÇIKTI BU “FEN BİLİMLERİ”

Gelelim, Fethullah Gülen’in son fotoğrafındaki “Fen Bilimleri” mesajına…

Gülen’in ekibi muhtemelen bu kare için Çağlayan dergisi yeni sayı incelemesi diyecektir. 

Gülen’in fotoğrafında yazılarla dolu sayfada okunan tek satır “Fen Bilimleri” ve “Eylül 2024”!

Çağlayan dergisinin yayınlanan tüm fotoğraflarını ve önceki mizanpaj denetimi yapılan Gülen’li toplantılardaki görüntüleri inceledim. 

Ve sayfaların sol üst kısmında “Fen Bilimleri” yazısına rastlamadım. 

Yalnızca, Çağlayan dergisi tanıtımlarında “Fen Bilimleri” bölümü olduğu yazıyordu. 

Bunun da bir tesadüf olduğunu düşünelim. 

Ancak…

Yine yakın tarihte “Fen Bilimleri” ve “FETÖ” deyince karşımıza yaklaşık 2 yıl önce yapılmış bir operasyon çıkıyor. 

Tarih: 4 Ekim 2022

FETÖ’nün dershanecilik faaliyetlerini güncel olarak devam ettirdikleri tespit edilen 40 şüpheliye yönelik İstanbul'da yapılan operasyonda 35 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan verilen bilgiye göre; Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, Üsküdar'da faaliyet gösteren VİP Fen Bilimleri Dershanesi'nin yönetici ve öğretmen kadrosunda olan 40 şüphelinin, örgütün dershanecilik faaliyetini güncel olarak devam ettirdikleri tespit edildi.

Örgütle de irtibatlı oldukları belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik başlatılan operasyonda 35 şüpheli gözaltına alındı.

O dönem haber ajanslarının savcılık ve emniyet açıklamalarıyla servis ettiği haberde geçen kurum adı, VİP Fen Bilimleri Dershanesi…

VİP Fen Bilimleri Dershanesi ile ilgili soruşturma tamamlanmış olmalı ki, bu dershane bugün halen faaliyetlerine devam ediyor…

 


Haber Kaynağı : 12punto

FETÖ Fen bilimleri KPSS