Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Firari Eylem Tok olayında yeni gelişme! Kaza sırasında olay yerinde bulunan çocuklardan birinin dedesi ünlü isim çıktı

Ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur'u yurt dışına kaçıran Eylem Tok'un ABD'den iade süreci devam ediyor. Tüm Türkiye, firari Eylem Tok ve oğluna odaklanmışken 12punto, kaza sırasında olay yerinde bulunan çocuklardan birinin daha kimliğine ulaştı. Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı, KONDA Araştırma Danışmanlık Merkezi kurucusu Tarhan Erdem'in torunu P.T.E'nin de diğer çocuklarla birlikte iki kez ifade verdiği öğrenildi.

Firari Eylem Tok olayında yeni gelişme! Kaza sırasında olay yerinde bulunan çocuklardan birinin dedesi ünlü isim çıktı

Türkiye'nin gündemine oturan firari Eylem Tok olayında yeni gelişmeler yaşanıyor.

Ehliyetsiz ve aşırı süratli kullandığı lüks aracıyla bilgisayar mühendisi Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur, kaza sonrasında hızlı bir organizasyonla annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a ardından ABD'ye kaçırılmıştı.

Timur Cihantimur'un olay günü yanında bulunan ve haklarında herhangi bir işlem yapılmayan dokuz arkadaşıyla ilgili merhum Murat Aci'nin babası "Güçlü babaları var" ifadelerini kullanmıştı. 

DEMİRÖREN İDDİASI VE ARDINDAN GELEN İSTİFA

Kaza sırasında olay yerinde bulunan dokuz çocuktan birinin Yıldırım-Revna Demirören çiftinin oğulları E.C.D olduğu ileri sürülmüştü. 

İddia, DHA muhabiri Rojda Altıntaş'ın çalıştığı kurumdan istifa etmesi ve bazı ses kayıtlarını sosyal medya hesabından paylaşmasıyla tüm Türkiye tarafından konuşulur hale geldi.

Altıntaş'ın aktardığına göre Revna Demirören'in yanında 30 yıldır çalıştığını belirten İlker isimli şoförü, kendisini ısrarla arayarak haberin yapılmasını engellemeye çalıştı.

İlker isimli şoför, DHA muhabiri Altıntaş'a "O haberi yayınlamasanız. Timur, Yıldırım Bey'in oğlu E.C.D'nin çocukluk arkadaşı" dedi. 

Oğuz Murat Aci'nin ailesi, Demirören soyadının tutanaklarda geçmediğini ima etmiş, bunun bazı polis memurları aracılığıyla sağlandığını belirterek, “Sıra polislere de gelecek” diyerek hukuki mücadele başlatacaklarını söylemişti.

BİR ÇOCUĞUN DAHA KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Son olarak kaza sırasında olay yerinde bulunan çocuklardan birinin daha kimliği ortaya çıktı.

12punto'nun edindiği ve belgelendirdiği bilgiye göre dokuz çocuktan biri olan P.T.E, Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Sekreteri, Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı, 16. Dönem İstanbul Milletvekili ve KONDA Araştırma Danışmanlık Merkezi'nin kurucusu merhum Tarhan Erdem'in torunu çıktı.

(Tarhan Erdem, 8 Haziran 2022 tarihinde Bodrum-Muğla'da hayatını kaybetmişti) 

Konuyla ilgili olarak 12punto'ya konuşan baba Aydın Erdem, "Bir kaza var. İfadelerinde de görüldüğü üzere hatalı davrandıkları dramatik bir durum yok. İki kez ifadeleri alındı. Oğlum kaza sırasında uyuyormuş. Bu haberde çocukların ve ailelerin isimlerini geçirmek haberi biraz daha enteresan yapmaktan ileriye götürmez. Neticede bunlar 18 yaşını geçmemiş, yarı çocuk, yarı genç, yarı yetişkin olan çocuklara biraz haksızlık" dedi.

(Aydın Erdem - Üstte)

Tarhan Erdem'in kızı bilindiği üzere Yeşil Sol Parti Kurucu Üyelerinden ve HDP Parti Meclisi Üyesi Ayşe Erdem. ANAP İzmir eski milletvekili ve TBMM başkanlarından İsmet Kaya Erdem'in kardeşi olan merhum Tarhan Erdem'in eşi ise Kadın Araştırmaları Derneği'nin kurucularından Gülsevil Erdemir. Gülsevil Erdem aynı zamanda Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı'nın kurucu üyeleri arasında yer alıyor. 

 

Oğuz Murat Aci'nin babası Özer Aci, kaza sırasında olay yerinde bulunan dokuz çocuğun kazanın yaşandığı günden beri okula gidemediğini, okulda tepkiyle karşılaştıklarını söylemişti.

Öte yandan Özer Aci, 12punto'ya yaptığı açıklamada kaza sırasında olay yerinde bulunan çocukların ebeveynlerinin Kemer Country'de buluştuğunu, ortak bir tutum sergileyerek Aci Ailesi'yle kesinlikle görüşmeme, irtibat kurmama kararı aldıklarını ifade etmişti. 

EYLEM TOK İÇİN YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada, 2 Mart 2024 tarihinde saat 03.50 sıralarında İstanbul Havalimanı'ndan önce Mısır'a çıkış yaptıkları tespit edilen anne Eylem Tok hakkında “Suçluyu kayırma" suçundan ve oğlu T.C hakkında ise, "Bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan aynı gün 2 Mart 2024 tarihinde yakalama kararı çıkarmıştı.

ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu, gülerken objektiflere takılmıştı. 

 


Haber Kaynağı : Mustafa Büyüksipahi

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Erdem Eylem Tok KONDA Özer Aci yeşil sol parti Sol Parti Tarhan Erdem Demirören Holding Demirören Medya Yıldırım Demirören Revna Demirören

İlgili Haberler