Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fırtına deresinde boğulan Kuran kursu öğrencilerinin fotoğraflarına 12Punto ulaştı

Rize'nin Ardeşen ilçesinde serinlemek için girdikleri derede akıntıya kapılan Kuran kursu öğrencilerinden 17 yaşındaki Şifa Elğay ile aynı yaştaki Muhammed Koç hayatını kaybetti. Gözaltına alınan kurs hocası Abdülhamit Yıldırtan tutuklandı. 12Punto, ölüm gününden önceki son fotoğraf karesine ulaştı.

Fırtına deresinde boğulan Kuran kursu öğrencilerinin fotoğraflarına 12Punto ulaştı

Rize'nin Ardeşen ilçesindeki Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Tolunoğlu Dursun Efendi Bölge Yatılı Kuran Kursu'nda eğitim gören 6 öğrenci, kurs hocası Abdülhamit Yıldırtan ile Fırtına Deresi'ne girdi.

Olay, önceki gün saat 17.00 sıralarında, Ardeşen ilçesinden geçen Fırtına Deresi'nde meydana geldi.

Derenin akıntısına kapılan 6 öğrenciden 2'si hocaların ve çevredekilerin yardımı ile çıkarılırken, 4 öğrenci gözden kayboldu. Öğrencilerin başında bulunan kurs hocası Abdülhamit Yıldırtan da boğulma tehlikesi geçirmişti. 

Öğrenciler için ihbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, AFAD, jandarma, AKUT ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler tarafından arama kurtarma çalışması başlatıldı. Botlar ve dalgıçlarla yapılan aramada 2 öğrenci kurtarılırken, 2 öğrencinin cansız bedenine ulaşıldı.

Olayla ilgili Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında dereye giren öğrencilerle birlikte olan Kuran kursu hocası Abdülhamit Yıldırtan polisler tarafından gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yıldırtan, 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma' suçlamasıyla sevk edildiği adliyede tutuklandı.

VALİ:  ZAAF VARSA ÜSTÜNE GİDECEĞİZ

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Gençlerimiz akıntıya kapılıp ilerleyince etrafta bulunanlar, başlarındaki hocaları da olmak üzere kurtarmak için dereye atlıyorlar. Hoca da akıntıya kapılıp, boğulma tehlikesine maruz kalanlardan biri. Toplam akıntıya kapılan 6 kardeşimiz var. 2'si kendi imkanları ile sudan çıkıyor. Ekipler tarafından çıkarılan 2 kişiden birinin durumu kritik, diğer gencimizin tedavisi sürüyor. Olayda 2 evladımızı ise kaybettik. Onların da cenazeleri bugün ailelerine teslim edilip, memleketlerine uğurlanıyor. Ailelerine sabır diliyorum. Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında bir görevli gözaltına alınmıştı. Konu etraflıca araştırılıyor. Burada bir eksilik veya zaaf varsa üstüne gideceğiz. Ama savcılığımızın başlattığı adli süreç neticesinde öğrencilerin başında olan görevli tutuklanmıştır” açıklamasını yaptı.

ÖLMEDEN ÖNCE SON KARE

Serinlemek için girdikleri derede akıntıya kapılan 4 öğrenciden Şifa Elğay ve Muhammed Koç hayatını kaybetti, Vefa E. ile Yaşar G. ise hastanede tedavi altına alındı.

Hayatını kaybeden kurs öğrencisi Şifa Elğay sosyal medyada hesabından “Ölümün takvimi yok, başınız dik yaşayın” mesajını paylaşmıştı. Şifa Elğay’ın sosyal medyada paylaştığı mesajı şöyle:

 

Öğrenciler, bir gün önce eğitim gördükleri Kuran kursunda hafızlık sınavına girmişlerdi ve evlerine gitme hazırlığındaydılar. 

 12Punto, ölüm gününden önceki son fotoğraf karesine ulaştı.

Hafızlık sınavına girecek olan 8 Kuran kursu öğrencisi, hocalarıyla birlikte fotoğraf çektirmişti. 

İŞTE O FOTOĞRAF:

Tolunoğlu Dursun Efendi Bölge Yatılı Kuran Kursu yayınladığı duyuru afişlerinde, hem Diyanet İşleri Bakanlığı hem de Milli Eğitim Bakanlığı ile ilişkili resmi bir kurum olduğunu vurguluyordu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı “Temel Dini Bilgiler” sınavı da resmi olarak bu kurumda gerçekleştiriliyordu. 

 

Ayrıca Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı ve Ardeşen İlçe Müftüsü Mehmet Genç de Tolunoğlu Dursun Efendi Bölge Yatılı Kuran Kursu’nu ziyaret ediyorlardı.



Rize Müftülüğü’nün “Gençlik Kampı” gibi etkinlikleri de Tolunoğlu Dursun Efendi Bölge Yatılı Kuran Kursu’nda yapılmıştı.

 

 


Haber Kaynağı : 12punto

kuran kursu Rize Ardeşen