Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,4211
Dolar
Arrow
34,2683
İngiliz Sterlini
Arrow
44,7886
Altın
Arrow
2918,0000
BIST
Arrow
8.860

Gebze Belediye Başkanı katliam görüntüleri hakkında açıklama yaptı: 2 gün önce söz konusu barınağı övmüş

Gebze Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 30 köpek, 14 kedi ve 1 karga "ilaçla" öldürüldü. Olay sonrası barınakta inceleme yapılırken, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, sürece ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Gebze Belediye Başkanı katliam görüntüleri hakkında açıklama yaptı: 2 gün önce söz konusu barınağı övmüş

Gebze Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşanan hayvan ölümleri, kamuoyunda büyük tepki topladı. 

30 köpek, 14 kedi ve 1 karganın "ilaçla" öldürülmesi üzerine, yaşam hakkı savunucuları barınakta eylem yaptı.

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, jandarma ekipleri de merkezde incelemelerde bulundu. Olay yerinde bulunan iğne ve ilaç şişelerine delil olarak el konulurken, çöp konteynerlerinde parmak izi taraması yapıldı.

BÜYÜKGÖZ'DEN BARINAĞA ÖVGÜ

Olayla ilgili açıklama yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, hayvanların öldürülmesiyle ilgili üzüntüsünü dile getirirken, barınağın 5199 sayılı kanun çerçevesinde hizmet verdiğini vurguladı. Rehabilitasyon merkezinde endoskopi, DR sistem röntgen, hemogram, ultrason, yoğun bakım kabinleri gibi modern ekipmanların kullanıldığını belirten Büyükgöz, "Tek amacımız ilçemizi daha yaşanılır bir hale getirmek" dedi.

KASTEN ÖLDÜRME GİBİ BİR SÜRECİMİZ OLAMAZ

Büyükgöz, sokaklardan cansız olarak toplanan hayvanların, tedaviye yanıt vermeyip ölen hayvanların gömülmek üzere bekletildiğini ifade ederek, "Hayatta olan hiçbir hayvanımızı kasten öldürmek, itlaf etmek gibi bir sürecimiz olamaz. Görüntüleri ben de seyrettim ve çok üzüldüm" dedi.

Olayın sosyal medyada yer alan görüntülerin, barınağa izinsiz giren bir grup insanın, gömülmek üzere bekletilen hayvan cesetlerini ortaya çıkarmasıyla yayıldığını iddia etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Büyükgöz, hem kurum içinde soruşturma başlattıklarını hem de Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduklarını belirtti. Soruşturmanın selameti açısından ilgililerin açığa alındığını kaydeden Büyükgöz, "En kısa zamanda sorumlular gerekli cezayı alacaktır" dedi.

BELEDİYE HABERDAR DEĞİLDİK DEDİ

Gebze Belediyesi, yaşanan katliamın ardından olaydan haberdar olmadıklarını açıklamıştı. Yaşam hakkı savunucuları, olaya tepki göstererek birçok ilde eylem yaptı. Ankara’da AKP İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapmak isteyen 11 yaşam savunucusu gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜLERDEN BİR GÜN ÖNCE BARINAĞA ÖVGÜ

Katliam görüntüleri yaşam hakkı savunucuların tepkisine neden olurken Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ün görüntülerden bir gün önce Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni, övdüğü ve sahiplendirme çağrısı yapan bir paylaşımda bulunduğu görüldü.

 

GEBZE BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den aday olarak belediye başkanlığı görevine gelmiştir. Kendisi Belde Planlama İnşaat Mühendisliği ve Müteahhitlik firmasının sahibidir. Zinnur Büyükgöz, 2004 yılından beri Gebze’de Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş ve 2019 yılında belediye başkanı olmuştur.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Gebze Belediyesi