Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Hak-İş Başkanı Arslan: 'Ekonominin kötü yönetimi var'

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan çalışma meclisi toplantısında açıklamalarda bulundu. Arslan, “Türkiye, dünyada gelir eşitsizliği sıralamasında Meksika, Şili ve Kosta Rika’dan sonra dördüncü sırada” dedi.

Hak-İş Başkanı Arslan: 'Ekonominin kötü yönetimi var'

Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı; “Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği” başlıklı 13. çalışma meclisi Toplantısı Ankara’da düzenlendi. 

Toplantıya Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay katıldı. Gelişmiş ülkelerde asgari ücretin istisnai ücret olduğunu hatırlatan Hak-İş Başkanı Arslan, asgari ücrette çalışanlara Avrupa Birliği ülkelerinde sosyal destek verildiğini söyledi. 

Türkiye’de asgari ücrette çalışma oranının toplam çalışanların yüze 40’ı olduğunu ifade eden Arslan, Türkiye’de asgari ücretin genel bir geçim ücreti olduğunu söyledi. 

“STOKÇULUK YAPANLAR MERHAMETSİZ"

Stokçuluk yapanların merhametsiz olduğunu söyleyen Türk-İş Genel Başkanı Atalay, “Bizim ülkemizde asgari zamcıları var. Asgari ücret konuşulduğu zaman harekete geçiyorlar. Bu her zaman böyleydi. Adam stokçuluk yapıyor. Et yerine başka bir şey kesiyor. Şimdi kanun çalışmaları var. Bu suçu işleyenlere ceza vereceğiz. Bu işi yapanlar merhametsiz adamlar. İsteseniz kadar ceza verin. Onların parayla ilgili ilişkisine kesmezseniz merhametsizce zam yapmaya devam ederler” ifadelerini kullandı. 

"EKONOMİNİN KÖTÜ YÖNETİMİ VAR"

Toplumun büyük bir bölümünde alım gücünün düştüğünü vurgulayan Atalay, "Ekonominin kötü yönetimi var. Bunu bedelini emekli, çitçi ve işsiz ve asgari ücretli ödüyor. Öyle bir noktaya geldik ki kamuda 20 yıl çalışan işçiler asgari ücretin bir tık üzerinde ücret alacak seviyede. Önceden kamudaki işçi ücretleri özel sektöre örnek oluyordu” dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Avrupa Birliği asgari ücret Ankara Ergün Atalay Memur-Sen Sendikal örgütlenme TÜRK-İŞ Mahmut Arslan Ali Yalçın