Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Hasta tutuklu Eren Odabaş'ın eşinden dayanışma çağrısı

Marmara 1 No’lu Cezaevi’nde bulunan hasta tutuklu Eren Odabaş’ın eşi Nihal Odabaş, eşinin tahliye edilmesi gerektiğini belirterek, 23 Mayıs Perşembe günü görülecek duruşmaya duyarlı herkesi davet etti.

Hasta tutuklu Eren Odabaş'ın eşinden dayanışma çağrısı

Eren Odabaş’ın eşi Nihal Odabaş, eşinin cezaevinde yaşadığı sağlık sorunlarına dikkat çekti. Eşinin oturmakta güçlük çektiğini söyleyen Odabaş, “Aynı zamanda koltuk altında da lenflerinde büyüme var. Bu belirtileri doktorlara ilettiğimde, hastalığın ilerlediğini ve yayıldığını söylediler. Eşim 2018’den beri bu tümörle mücadele ediyor ve 2020’de nüksetti. Bu nedenle ilaç tedavisi aldı, ancak yan etkiler nedeniyle tedavisi kesildi. Şu anda yeniden tedaviye başvurmak zorunda kaldı, ancak tutuklandı” dedi.

DURUŞMAYA ÇAĞRI

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan ve eşinin duruşmasının yarın olduğunu belirten Odabaş, herkesi dayanışmaya davet ederek, şu açıklamayı yaptı:

“Her hafta adliyeye gidip dilekçe veriyorum. Eşimin sağlık durumunun ciddiyetini ve bu koşullarda tedavi olamayacağını belirtiyorum. 105 gündür tutuklu ve sonunda, 90. gün civarında hastaneye sevk edilmesine karar verildi. Bu sevkin, yapılan hak ihlallerinin kapatılması için aceleyle yapıldığını düşünüyorum. İstanbul yerine Ankara Şehir Hastanesi’ne gönderileceği söylendi, ancak bu da gerçekleşmedi.

Lenflerinden biyopsi alınması gerektiği söylendi, ancak üç aydır hâlâ yapılmadı. Eşimin tedavi hakkı açıkça engelleniyor ve tahliye edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hem hayatı hem de hukuki açıdan bu gereklidir. Ayrıca, dışarıda kalan çocuklarımız da bu durumdan olumsuz etkileniyor.

Çocuklarımız pedagoga gitmek zorunda kalıyor. Eşimin tahliye edilmesini ve bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyorum. Yarın saat 14.45’te İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmamıza dayanışma için herkesi davet ediyorum.”

İŞTE NİHAL ODABAŞ'IN O PAYLAŞIMI

23 Mayıs perşembe günü saat 14.45'te İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşecek olan duruşma öncesinde herkesi hasta tutsak olan eşim Eren Odabaş'ın adalet ve yaşam hakkı için dayanışmaya basını ve kamuoyunu davet ediyorum.

 

 


Haber Kaynağı : 12punto

Adalet adliye Cezaevi duruşma Eren Odabaş hastane ilaç mahkeme sağlık durumu Sosyal Medya Tedavi tutuklu