Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Hatay'da yabancı uyruklu dilencinin yarım günde topladığı para dudak uçuklattı

Hatay’da zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda yabancı uyruklu dilencinin yarım günde 3 bin TL para topladığı tespit edildi.

Hatay'da yabancı uyruklu dilencinin yarım günde topladığı para dudak uçuklattı

Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde yasadışı faaliyetlerin önlenmesi ve dilencilerin kontrol altına alınması için denetimler gerçekleştirdi.

Zabıta Dairesi Başkanlığı, özellikle 6 Şubat depremleri sonrasında yakınlarını kaybetmiş yurttaşların dini ve manevi duygularını suistimal eden, şehir dışından gelen çoğunluğu yabancı uyruklu dilencileri tespit ederek gerekli yaptırımlar uyguladı.

Yapılan denetimlerde, dilencilerin büyük miktarlarda para topladığı tespit edilerek idari para cezası uygulandı.

HBB yetkilileri; dilencilerin deprem felaketinden sonra halkın dini duygularını sömürerek kolay para kazanmaya çalıştıklarını belirterek yapılan kontrollerde, bazı dilencilerin yarım günden daha kısa sürede yaklaşık 3 bin TL gibi önemli miktarda para topladığı bilgisini paylaştı.

Halkın bu tür kişilere para vermemesi gerektiğini vurgulayan yetkililer, dilenciliği meslek haline getiren bu grupların önüne geçilmesi için kamuoyunun bilinçlendirilmesi gerektiğini, duygu sömürüsü yapan kişilere karşı kararlı bir mücadele yürütülmeye devam edeceklerini vurguladı.


Haber Kaynağı : İHA

Hatay dilenci yabancı uyruklu şahıs