Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

HIV ve HPV ile gündeme gelmişti! Karabük Üniversitesi'ndeki yabancı öğrenciler için sağlık raporu şartı getirildi...

Sosyal medyadaki Karabük Üniversitesi itiraf sayfalarıyla gündeme HPV ve HIV iddialarının ardından üniversite tüm yabancı uyruklu öğrenciler için Sağlık Kurulu Raporu şartı getirdi.

HIV ve HPV ile gündeme gelmişti! Karabük Üniversitesi'ndeki yabancı öğrenciler için sağlık raporu şartı getirildi...

Başta İnstagram olmak üzere X'te ve diğer sosyal medya platformlarında, "Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası" isimli hesapta Afrikalı öğrencilerle cinsel birliktelik yaşayan Türk erkek ve kadın öğrencilerin paylaşımları kamuoyunda infial yaratmıştı.

Mesajlarda, öğrencilerin bazılarının HPV, bazılarının da HIV şüphesiyle hastaneye gittiği ileri sürülmüştü. 

İDDİALAR YALANLANMIŞTI!

Paylaşımlar üzerine Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyadaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını, herhangi bir HIV ve HPV artışı olmadığını belirten açıklamada bulundu. 

Karabük Üniversitesi de açıklamayı sosyal medya hesabından paylaşarak iddiaları yalanladı.

KAYITTA SAĞLIK RAPORU ŞARTI GETİRİLDİ

Üniversite yetkilileri yaşananların ardından birtakım önlemler aldıklarını söyledi. 

Yetkililerin aktardığına göre, üniversite “tüm yabancı uyruklu öğrencilere Sağlık Kurulu Raporu alma zorunluluğu” getirdi.

Hürriyet’e bilgi veren üniversite yetkilileri, yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili birçok yeni düzenleme getirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Bu söylentilerin önüne geçmek için Şubat 2024’te aldığımız karar ile üniversitemize kayıt olmak isteyen tüm yabancı uyruklu öğrencilere Sağlık Kurulu Raporu alma zorunluluğu getirdik. Sağlık Kurulu Raporu almayan veya herhangi bir bulaşıcı hastalık taşıyan öğrenciye kayıtlarımızı kapattık. İkinci bir adım ise daha önce yabancı uyruklu öğrenciler aracı şirketler kullanılarak üniversiteye geliyordu. Bu da çeşitli söylentileri beraberinde getiriyordu. Bunun önüne geçmek için artık aracı şirketleri devre dışı bıraktık. ÖSYM tarafından yapılan TR-YÖS sınavında başarılı olan öğrencilerle üniversite tarafından yapılan sınavda başarı gösteren yabancı uyruklu öğrencileri alıyoruz” dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Karabük üniversitesi HIV HPV Afrika