Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0624
Dolar
Arrow
34,1295
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5429
Altın
Arrow
2955,0000
BIST
Arrow
8.793

Hüseyin Çelik'ten 'Numan Kurtulmuş' mesajı: Oğuzhan Uğur çözüm süreci ve andımızı hatırlattı

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Anayasa'nın 3. maddesini hedef alan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a sert tepki gösterdi. Çelik, "Kendisi 3.Madde tartışması başlattı. Ayar verildi! Sonra çark!" dedi. Çelik'e ise Oğuzhan Uğur sosyal medya üzerinden yanıt vererek, 2013 yılında kaldırılan "Andımız"ı hatırlattı.

Hüseyin Çelik'ten 'Numan Kurtulmuş' mesajı:  Oğuzhan Uğur çözüm süreci ve andımızı hatırlattı

Eski Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'u Anayasa'nın 3. maddesini hedef alan sözleri üzerine eleştirdi. Çelik, X üzerinden paylaştığı mesajında şunları söyledi:

'AYAR VERİLDİ!'

"TBMM,hiç bir dönem bu kadar etkisiz ve yetkisiz olmamıştı.Has Parti başkanı iken Ak Parti’ye ve Sayın Erdoğan’a demediğini bırakmayan Sayın Kurtulmuş, arkadaşlarını satarak Ak Parti’ye yamanmış ve bugün Meclis Başkanı! Kendisi 3.Madde tartışması başlattı.Ayar verildi! Sonra ÇARK!" 

'ANDIMIZI KÜT DİYE KALDIRDINIZ'

Çelik'e çözüm sürecini ve "Andımız"ı hatırlatan Oğuzhan Uğur, "Haklısınız. Siz Andımızı kaldırdığınızda hiç önden yolunu yapmamıştınız, küt diye kaldırmıştınız." dedi

ÇÖZÜM SÜRECİ VE ANDIMIZ

2013 yılında Türkiye'de okullarda okunması uygulamasına son verilen Andımız için eski Bakan Hüseyin Çelik, AKP Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönemde, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye şunları söylemişti:

"Sayın Bahçeli'nin Andımız'la ilgili şikayetleri var. Bir Türk çocuğu her sabah yemin etmek zorunda mı? Demezse Türklüğüne zarar gelir mi? Her sabah çocukları sıraya geçirip yemin ettirmenin ne manası var? Sayın Bahçeli bu andın unutulmasını istemiyorsa mesela MHP'nin her grup toplantısında kendisi söyleyip oradakiler de tekrarlayabilirler" 

'HALKIMIZ DESTEKLİYORUM DİYOR' DEMİŞTİ

Çözüm sürecine Türkiye genelinde destek verildiğini ifade eden Çelik,"Halkımız çözüm sürecini destekliyorum diyor. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yi dinlediğinizde ise Türkiye batmış. Siz hangi gezegenden geldiniz? Etrafınıza bir bakın. Çernobil gibi karamsarlık yayıyorsunuz. Karamsarlıklara halkın karnı toktur" demişti


Haber Kaynağı : 12punto

Hüseyin Çelik andımız çözüm süreci Oğuzhan Uğur Numan kurtulmuş Anayasa'nın 3. maddesi