İBB' den cuma namazı iddialarına jet yanıt: 'İddialar gerçek dışı'
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), cuma namazına giden personele belge imzalattığı iddialarını yalanladı. Açıklamada, "İddiaların kaynağı 2016 yılındaki valilik duyurusudur" denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), cuma namazına giden personele belge imzalattığı ve ek mesai yaptırdığı iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin cuma namazı saatinin çalışma saatlerine denk geldiği dönemlerde, personelden imzalı evrak istediği ve cuma namazı süresini, mesai saatinin sonuna ekleyerek personelin mesai saati sonrasında çalışmasını talep ettiği iddiası tamamen gerçek dışıdır" denildi.
'İDDİALARIN KAYNAĞI 2016 YILINDAKİ VALİLİK DUYURUSUDUR'
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ibadet özgürlüğünü temel bir hak olarak kabul eder ve tüm çalışanlarının cuma namazı dahil tüm ibadetlerini rahatça gerçekleştirebilmesi için gerekli tüm düzenlemeleri sağlar" denilen, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Bugüne kadar bu konuda İBB ile ilgili dolaylı da olsa yapılan tek şikayet, metro inşaatı gürültüsüyle ilgilidir. Kadıköy Sahrayıcedit Camii yakınındaki metro şantiyesiyle ilgili CİMER’e gürültü şikayetinde bulunan vatandaşa hızlıca yanıt verilmiştir. İBB Raylı Sistem Daire Başkanlığı, 'Çalışanlarımıza cuma namazı için izin verilmektedir ve projedeki gürültü oluşturan faaliyetler durdurulmuştur.
İBB’nin cuma namazına giden personele belge imzalattığı, ek mesai yaptırdığı iddiaları tamamen uydurmadır ve gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. İddialara gerekçe gösterilen uygulama, dönemin İstanbul Valisi Vasip Şahin imzasını taşıyan 2016 yılındaki genelgedir.
'İBADET ÖZGÜRLÜĞÜ ANAYASAL BİR HAKTIR'
4 Ocak 2016 tarihli İstanbul Valiliği yazısında, cuma namazına gitmek isteyen kamu çalışanları için öğle tatilinin 12:00-13:30 arasında düzenlenmesi gerektiği belirtilmiştir. Ayrıca, haftanın diğer dört gününde bu tatilin 12:00-12:15 olacak şekilde kısaltılmasıyla mesai kaybının önlenmesi istenmiştir. Öncesinde uygulanan bu karar, 2019 yılından itibaren İBB yönetimi tarafından hiçbir suretle uygulanmamıştır.
İbadet özgürlüğünün anayasa ile güvence altına alınan bir hak olduğunu kabul eden İBB, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada çalışanlarının ibadetlerini huzur içinde gerçekleştirebilmesi için tüm imkanlarını seferber etmeyi sürdürecektir."
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

DEM iktidara ve devlete ortak mı oluyor?

Gelinim Mutfakta 1 Nisan Salı puan durumu: Bugün çeyrek altını kim aldı?

Sermaye grubu boykot çağrısını hedef aldı

Kılıçdaroğlu cephesi harekete geçti

Sırrı Süreyya Önder Volkan Konak'ın nasihatını tutacağını söyledi!

Gazeteler boykot çağrısını nasıl gördü?

Fatih Altaylı'dan 'AKP'ye oy vereceğim' çıkışı

Hemşehri derneği deyip geçme

Fenerbahçe'de Darwin Nunez mesaisi

Volkan Konak son yolculuğuna uğurlanıyor: İzdiham yaşandı, kızı bayıldı
