Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İddianamede Terim ve Ateş yok! 'Patronlar ve imparatorlar faniler gibi adil yargılanmazlar'

Futbolda, Banka Müdürü Seçil Erzan'ın başını çektiği "fon" operasyonunda eski Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'in iddianamede yer almaması dikkat çekti. Karar yazarı Yıldıray Oğur, "Savcılık bu iki isme dokunmadan iddianame yazmayı başarmış" dedi.

İddianamede Terim ve Ateş yok! 'Patronlar ve imparatorlar faniler gibi adil yargılanmazlar'

Futbolda fon dolandırıcılığı operasyonunda hazırlanan iddianamede Fatih Terim ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'in yer almaması dikkat çekti.

Karar yazarı Yıldıray Oğur bugünkü yazısında, "İddiaların her satırında Fatih Terim ve Hakan Ateş var ama savcılık bu iki isme dokunmadan iddianame yazmayı başarmış" ifadelerini kullandı.

Oğur yazısının ilgili bölümünde sanıklardan ikisinin Denizbank yöneticisi, müştekilerden üçünün Fatih Terim'in kızı, damadı ve yeğeni olduğunu belirterek şunları söyledi:

"İFADELERİ BİLE YOK"

"Peki bütün bunlara rağmen bu davada kim yok dersiniz? Fatih Terim ve Denizbank. Adıyla insanların dolandırıldığı iki isim Fatih Terim ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş bu davanın hiçbir yerinde yoklar.

Banka Müdürü Seçil Erzan ve şube müdür yardımcısıyla birlikte bankayla ilgisiz dört kişinin içinde olduğu altı sanık arasında da, müşteki olan 16 kişi arasında da yoklar. Hatta daha da ilginci adları kullanılarak yapılan dolandırıcılığın iddianamesinde ifadeleri bile yok" 

"FANİLER GİBİ ADİL YARGILANMAZLAR.."

İddianamenin her satırında Fatih Terim ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'in olduğunu kaydeden Oğur, "Futbolcular, ağızbirliği yapmış gibi fona Fatih Terim değil, Hakan Ateş’in adına güvenerek girdiklerini söylemişler. Yani Fatih Terim’i soruşturmanın dışında tutmaya çalışmışlar. Hakan Ateş kaynaklı haberlerde ise oklar Fatih Terim’i gösteriyor.

Ama savcılık Fatih Terim ve Hakan Ateş’e dokunmadan bir iddianame yazmayı başarmış. BDDK aldığı kararla Denizbank’ı bu gayya kuyusundan çekip kurtarmış. Ne de olsa biri yılların patronu, diğeri de yılların imparatoru. Patronlar ve imparatorlar faniler gibi adil yargılanmazlar" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

BDDK Fatih Terim soruşturma Seçil Erzan Operasyon Hakan Ateş