Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

İlk ‘kurşunu atan’ Hablemitoğlu’ydu: FETÖ tehlikesine karşı yıllar önce uyarıp suikasta uğrayan yazar

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin 8’inci yılı… Bugün en çok konuşulan konulardan biri, 8 yıllık sürede FETÖ’cülerin hala varlığını sürdürmesi… 2016 yılına gelene dek uyaran olmadı mı? Elbette oldu. Suikasta uğrayan Necip Hablemitoğlu FETÖ’yü yazmış ve televizyonlarda anlatmıştı. İşte unutulmaması gereken arşiv…

İlk ‘kurşunu atan’ Hablemitoğlu’ydu: FETÖ tehlikesine karşı yıllar önce uyarıp suikasta uğrayan yazar

Tarih: 24 Haziran 1999

Tarihçi ve Yazar Necip Hablemitoğlu, Mehmet Ali Birand’ın “32. Gün” programına konuk oldu.

Hablemitoğlu, Fethullah Gülen yapılanmasıyla ilgili bilinmeyenleri tek tek anlatmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminde sonra tüm medyanın çarşaf çarşaf yayınladığı o bilgileri o tarihte anlatmak hiç kolay değildi. Çünkü Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk okulları projesine AKP iktidarı destek veriyordu. 

Ne anlatmıştı Hablemitoğlu?

Hablemitoğlu, araştırmalarında daha o dönemde FETÖ'nün en tepede "kainat imamı" olarak Fethullah Gülen ve onun altında "kıta imamları" ve "örgüt imamları" olmak üzere terör örgütü şemasını ortaya koydu.

Hablemitoğlu, araştırmalarını kamuoyuna açıklamak amacıyla "Köstebek" isimli kitap yazmaya başladı. Hablemitoğlu, kitabında FETÖ'nün esasında bir hizmet ve eğitim hareketi olmadığını, stratejik devlet kurumlarına sızarak devlet örgütlenmesine paralel yapı kurmayı amaçlayan terör örgütü olduğunu yazmayı planladı ancak Hablemitoğlu, kitap basılamadan 18 Aralık 2002'de evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak cinayetine kurban gitti.


Gelelim günümüze…

AKP döneminde büyüyen FETÖ, yine AKP döneminde iktidarla ters düştü. 

Dönenin MİT Başkanı Hakan Fidan’ın 2012’de şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmasıyla başlayan süreç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakın isimleri hedef alan 17-25 Aralık soruşturmasıyla devam etti. Ve AKP ile FETÖ arasındaki kavga zirvedeyken 15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün darbe girişimi bastırıldı. 

AKP iktidarının “milat” kabul ettiği 15 Temmuz’dan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dönemine kadar 332 bin 884 kişinin gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya döneminde ise FETÖ’ye yönelik de 2 bin 839 operasyon yapıldı ve 4 bin 482 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 994’ü ise tutuklandı. 

ŞENGÜL HABLEMİTOĞLU’NDAN MESAJ

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin 8’inci yılında Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu önemli bir açıklama yaptı. 

Şengül Hablemitoğlu, eşinin FETÖ’ye karşı verdiği mücadeleyi sosyal medyada şöyle özetledi: 

“Türkiye nin güvenliğinden birinci derecede sorumlu olan ve fethullahçı yapılanmayla ilişkisi olanların tasfiye edilmeleri yetmez, bu olguya -hangi nedenle olursa olsun- ses çıkarmayan, tepki vermeyen ve mücadele etmeyen, kısaca asli görevlerinin gereğini yerine getirmeyen tüm yetkililerin de tasfiye edilmeleri; bu bağlamda Emniyet Teşkilâtı’nın yeniden yapılandırılması gerekmektedir’ diyor 2002 yılında. 90’larda ise, siz el etek öperken, eşi görülmemiş bir stk’dır diye savunurken, olimpiyatlarına, gezilerilerine katılmak için çırpınırken, devlette kadrolaşırken, fotoğrafa girmek için yarışırken; ‘Gülen Ceemaati bir terör örgütüdür’ de diyor. O yüzden yaşadıklarınız hakkınızdır. Ancak yaşattıklarınızın bedelini de bir gün ödersiniz elbet… 

Necip Hablemitoğlu adı gibi, kalbi gibi, vicdanı ve aklı gibi pırıl pırıl bu insanı unutmayın. Başkası için ne ifade ettiğini bilemeyiz. Bizim için candı, candandı. İnsandı… Unutmayın!”

İşte o mesaj:



Haber Kaynağı : 12punto

15 Temmuz 15 temmuz darbe girişimi Fethullah Gülen necip hablemitoğlu