Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,6648
Dolar
Arrow
33,9136
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6300
Altın
Arrow
2790,0000
BIST
Arrow
9.685

İmam-Astubay ilişkisinde yeni perde... PKK’dan cezaevinde yatan Taner Şirp: Astsubayla sevgiliydik

Türkiye’nin gündemine oturan Van’daki imam-astsubay arasındaki yasak aşkta yeni bir boyut ortaya çıktı. İmamı gasp etme suçundan gözaltına alınan Taner Şirp’in PKK yöneticiliğinden uzun süre cezaevinde yattığı ortaya çıktı. Taner Şirp ifadesinde Astsubay Gül Kılıç ile sevgili olduğunu söyledi.

İmam-Astubay ilişkisinde yeni perde... PKK’dan cezaevinde yatan Taner Şirp: Astsubayla sevgiliydik

Masum GÖK     12punto.com.tr

Van’da yaşanan imam- astsubay kadın arasındaki yasak aşk ilişkisinde ilginç detaylar ortaya çıktı. İddiaya göre, Van-Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan Jandarma Astsubay Gül Kılıç, eşinden boşandıktan sonra Bitlis’in merkez ilçesinde yaşayan İmam İkram Sorğuç ile sevgili oldu.

İmam Sorğuç, astsubay Kılıç ile cinsel olarak birlikte olmak istedi. Kadın astsubay ilişkiye girme karşılığında imamdan para istedi. İmam bu talebi kabul etti. Ancak cinsel ilişki gerçekleşmesine rağmen imam Sorğuç kadına herhangi bir ödeme yapmadı. Yaşanan bu olay üzerine kadın, emri altındaki jandarma uzman çavuşları ‘kiralayarak’, Sorğuç’u gasp ve darp etmek için plan yaptı. Kılıç, 28 Ağustos Çarşamba gecesi Van-Erciş karayolundan geçmekte olan Sorğuç’un yolu Jandarma Uzman Çavuş Orhan Ersoy, Jandarma Uzman Onbaşı Ömer Keleşoğlu ve sivil olan Taner Şirp isimli şahıslar tarafından kesildi. İmam burada darbedildi ve hesabındaki 58 bin 838 TL’si iban yoluyla başka bir hesaba aktarılarak gasp edildi. İmamın şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Gül Kılıç ile 2 jandarma personeli gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PKK’DAN İÇERİDE YATAN KİŞİ: GÜL’LE İLİŞKİMİZ VARDI

Ancak olayın başka bir ilginç boyutu ortaya çıktı.  Gözaltına alınan sivil şahıs Taner Şirp’in geçmişi. Taner Şirp olay günü Gül Kılıç’ı olay yerinden alıp götüren kişi. Taner Şirp PKK yöneticiliğinden içeride uzun süre yatan bir kişi. Aynı zamanda Demokratik Bölgeler Partisi’nin de üyesiydi. İmamla bir ilişki yaşadığı söylenen Gül Kılıç’ın Taner Şirp ile de bir ilişkisi olduğu ifadelerde anlatıldı. Taner Şirp ifadesinde “Gül'ün telefonda herhangi bir telaşını görmedim. Konum attıktan sonra herhangi bir mesaj da atmadı. Bana konumu 00:00 civarı atmıştır. Ortalama 20 dakika içinde oradaydım. Geri döndüğümde Gül Astsubay'ı gördüm. Benim aracıma bindi. Benim aracım geldiğinde 2 askeri personel arkadaşı vardı. Gül'ü ilk gördüğümde Gül yoldaydı. Gül'ün herhangi bir sıkıntılı durumunu görmedim. Gül'ün üzerinde sivil bir kıyafeti vardı. Gül'ün yanında üçüncü bir şahıs görmedim. Tek arabaydı. Arabanın modelini bilmiyorum ancak beyaz renkli olduğunu hatırlıyorum. Petrole gittiğimizde Gül su aldı. Sonra diğer 2 kişi geldi. Onlarla selamlaştık. Biz Gül ile ayrıldık. Ben Gül'e görev gereğidir diye hiçbir şey sormadım. Bizim Gül ile bir gönül ilişkimiz vardı. Boşandıktan hemen sora Gül ile ilişkimiz başladı. Ben evliyim. O yüzden herkesten gizli görüşüyoruz” dedi.  Öte yandan İmam İkram Sorğuç’un hesabından gönderilen paranın ise İran’da bir kişiye gönderildiği iddia edildi. 

TANER ŞİRP’İN AYLIK GELİRİ 1,5 MİLYON LİRA

Taner Şirp turizm işi yaptığını belirterek aylık gelirinin de 1,5 milyon lira olduğunu ifadesinde söyledi. Gül Kılıç’a borç para verdiğini belirten Taner Şirp ifadesinde şöyle konuştu:

“Gül astsubay'ı 2-2.5 yıldır tanıyorum. Ben turizm işi yaparım. Gül astsubayı yol kontrollerinde tanıdım. Eşi ile bir defa görüştüm. Boşandıktan sonra görüştüm. Ondan sonra eşiyle hiç görüşmedim. Ara ara Gül bana konum atardı. Ben bulunduğu yerden almaya giderdim. Benim Gül'ün eşiyle ilgili para alışverişim olmadı. Gül'ün eşine ne bir borç verdim ne de bir borç aldım. Beni ‘Gürpınar'dan al’ ‘Edremitten al’ şeklinde ‘beni al’ diyordu, ben de ara ara gidip alıyordum. Gül astsubay ile karşılıklı olarak para alışverişimiz oldu. Banka üzerinden Gül'ün hesabına 100,000 TL kendi hesabımdan para gönderdim. Banka açık olsaydı dekontları sunabilirdim. 100.000 TL'yi gönderme olayı yaklaşık 1 yıl olmuştur. Gül'ün bana 100.000 TL borcu vardır ancak mağduriyetliğinden dolayı almadım. Gül bana sürekli maddi olarak zor durumda olduğunu söylüyordu. Ben de kendisine kirasına denk gelecek şekilde maddi destek sağlıyordum. Gül ile sık görüşürüz. Haftada, on gün de bir görüşürüz. Arkadaşım olduğu için ona maddi destek sağlıyordum. Eşinden kaynaklı olarak bir borç durumu vardı. Bu sebepten dolayı maddi olarak kötü durumdaydı. Ayda 1 defa kirasına denkleştirmezse benden alıp veriyordu. 10.000-15.000 TL veriyordum.” 

ASTSUBAYLA SEVGİLİ OLDUĞUNU SÖYLEYEN ŞİRP KCK’DAN İÇERDE YATTI

Taner Şirp KCK operasyonlarıyla 2010 yılında tutuklanmıştı. 2012 yılında tutuklananlar arasında  açlık grevi başlamıştı. Bu açlık grevine katılanlardan birisi de Taner Şirp’di. Bir dönem Demokratik Bölgeler Partisi’nde Parti Meclisi üyeliği de yapan Taner Şirp 2015 yılında serbest bırakıldı. 6 ay sonra tekrar tutuklanan Taner Şirp bir süre daha cezaevinde kaldı.


Haber Kaynağı : Masum Gök

İmam astsubay Orhan Ersoy Ömer Keleşoğlu