Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

İmamoğlu'ndan 'Kazanan AKP olunca ret, CHP kazanınca tekrar sayalım' tepkisi

Yerel seçimlerin bitmesinin ardından sonuçlara itirazlar değerlendirilmeye başlandı. Partiler seçim bölgelerinde yaptıkları itirazlarla sonuçları kendi lehlerine döndürmeye çalışırken, CHP'nin kazandığı Gaziosmanpaşa'da oyların yeniden sayılması kararına Ekrem İmamoğlu'ndan tepki geldi.

İmamoğlu'ndan 'Kazanan AKP olunca ret, CHP kazanınca tekrar sayalım' tepkisi

DEM Partinin Van'da kazandığı seçim sonuçlarının AKP'nin itirazıyla değişmesi sonrası yaşanan gerginlik devam ediyor.

Muhalefet partileri, adil bir seçim sonucunun YSK eliyle değiştirilmesine tepki göstermeye devam ederken, seçim sonuçlarına yapılan itirazların hakkaniyet çerçevesinde değerlendirilmemesi yönünde tepkiler de devam ediyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından Gaziosmanpaşa'da CHP'nin kazandığı seçim sonucuna yapılan itirazın değerlendirilmesine tepki gösterdi. 

Değerlendirmelerde adil olunmadığını söyleyen İmamoğlu, itiraz eden tarafın AKP olması halinde işlerin onların istediği gibi ilerlediğini söyledi. İktidarın demokratik süreçleri mertçe yönetmediğini söyleyen İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Görünen o ki, iktidar demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye kararlı. Seçimi CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçemizde baskılarla tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Aynı talepte bulunduğumuz Ümraniye ilçemizde ise talebimiz reddedildi. Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleri için ise taleplerimize henüz karar çıkmadı. İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK’nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz."

İMAMOĞLU'NDAN BİR TEPKİ DE BEYKOZ İÇİN

Ekrem İmamoğlu yaptığı bir diğer paylaşımda AKP'nin Beykoz'daki sonuçlar için de itiraz ettiğini söyledi ve şu paylaşımı yaptı:

Gaziosmanpaşa’da alınan tüm oyların yeniden sayımı kararının bir benzeri Beykoz’da alınmak isteniyor. Sahada seçim kaybedenlerin masa başında seçim kazanma baskılarına hukuk dur demeli.

İl Seçim Kurulu ve YSK, ilçe seçim kurullarına yapılan baskılara acilen müdahale etmeli.


Haber Kaynağı : 12punto