Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly Türkiye'ye geliyor: Rehine meselesi ve insani yardıma erişim ele alınacak!

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların ardından resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye, Mısır ve Katar'a ziyarette bulunacak. Cleverly'nin ziyaretinde, rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze'ye insani yardım" konuları ele alınacak.

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly Türkiye'ye geliyor: Rehine meselesi ve insani yardıma erişim ele alınacak!

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, üç gün sürecek diplomasi ziyaretleri gerçekleştirecek.

Bakan Cleverly'nin Türkiye, Mısır ve Katar ziyaretlerinde, İsrail-Filistin çatışmalarının bölgeye sıçramamasını ve olası barışçıl bir çözümü görüşeceği belirtildi.

Çatışmaların daha geniş bölgeye yayılma riskine işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu ziyaret, bölgesel istikrarın korunması, rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze'ye insani erişime izin verilmesi yönündeki uluslararası çabalar açısından hayati önem taşıyan ülkelere planlandı" 

REHİNE ZİYARETİ

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bakan Cleverly, "Bu çatışmanın içine çekilmek ne İsrail'in, ne Filistin'in ne de daha geniş kapsamda Orta Doğu'nun çıkarınadır. İstikrarı sağlamak ve gerginliği azaltmak, Gazze'ye insani yardımların erişimini sağlamak ve rehinelerin serbest bırakılmasını gerçekleştirmek için birlikte çalışmak üzere bölgedeki etkili devletlerden mevkidaşlarımla bir araya geleceğim." ifadelerini kullandı.

Cleverly'nin 7 Ekim'de çatışmaların başladığı günden bu yana konuya ilişkin yaptığı temaslara da yer verilen açıklamada, bu süreçte 20 ülkeden Dışişleri Bakanıyla görüşmeler yaptığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca İngiltere'nin Gazze'ye yönelik insani yardımlarını artırdığına da yer verilirken, Cleverly'nin geçen hafta İsrail'e bir ziyaret gerçekleştirdiği de hatırlatıldı.


Haber Kaynağı : AA

James Cleverly Türkiye rehine