Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nden Reisi'nin ölümüne dair önemli açıklama

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan geçirdikleri helikopter kazasında hayatlarını kaybetti. Yaşanan bu helikopter kazası ardından bunun bir saldırı olup olmadığına dair çok sayıda iddia ortaya atıldı. Yaşanan tartışmalara son noktayı, İran'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklama koydu.

İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nden Reisi'nin ölümüne dair önemli açıklama

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü sonrası pek çok ülkeden çarpıcı açıklamalar geldi. Amerika ve İsrail yaşananın bir kaza olduğunu ve kendilerinin bu ölümde bir paylarının olmadıklarını açıkladı.

Reisi'nin ölümüyle ilgili farklı açıklamalar gelmeye devam ederken İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nden önemli bir açıklama geldi. Büyükelçilik, gazeteci Sinan Burhan'a kazayla ilgili demeç verdi.

Büyükelçilikten yapılan açıklama tv100 ekranlarında yayınlanan Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında masaya yatırıldı.

İşte büyükelçilikten yapılan açıklama:

Helikopter kaza yapmıştır. Ormanlık ve dağlık bir alandır. Sisli bir alandır.

Helikopter eski bir teknolojidir. O nedenle bir kaza gerçekleşmiştir. Bize gelen bilgilere göre sabotaj ve suikast söz konusu değildir, biz bu olayın kaza olduğunu düşünüyoruz. 

Elimizde sabotaj olduğuna dair belge yok. Gerisi spekülasyon ya da komplo teorisidir. Biz kaza diyoruz. Niye başka ülkeyi suçlayalım?

"BU BİR KAZADIR"

Bu olayda içeriden veya dışarıdan bir sabotaj olduğunu düşünmüyoruz. Açıkladık, bu bir kazadır. 50 gün içerisinde yeni cumhurbaşkanı seçilecektir. 


Haber Kaynağı : 12punto

Ankara büyükelçi Helikopter İran kaza Reisi sabotaj

İlgili Haberler