Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İran’da halk Reisi’yi anmak için meydanlarda toplandı

İran’da halk, dün helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekileri anmak için toplandı.

İran’da halk Reisi’yi anmak için meydanlarda toplandı

İran’ın başkenti Tahran’da halk, dün helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyeti anmak için toplandı. Başkentteki Valiasr Meydanı’nda gerçekleşen anma programı Kur’an-ı Kerim okunarak başlandı. Anma programına katılan İranlılar gözyaşlarını tutamazken, ellerinde “Süleymaniye selam götür”, “Bir şehide oy verdiğim için gurur duyuyorum” yazılı pankartlar ile Reisi ve kazada hayatını kaybeden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın fotoğraflarını taşıdı.

5 GÜNLÜK ULUSAL YAS İLAN EDİLMİŞTİ

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, yayımladığı taziye mesajında İran halkına başsağlığı dileyerek, ülkede 5 gün ulusal yas ilan etmişti. Hamaney mesajında, Anayasa’nın 131’inci maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir’e 50 gün süreyle Cumhurbaşkanlığı yetkisinin verildiğini aktarmıştı.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Azerbaycan-İran sınırında gerçekleştirilen görüşmenin ardından Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopter, dönüş yolunda İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Berazin ile Erdeşiri köyleri arasındaki Dizmar ormanında sert iniş yapmıştı. Gece boyu devam eden enkaz bulma çalışmalarında sabaha karşı Türkiye’ye ait Akıncı İHA’sının belirlediği konuma yönelen İranlı yetkililer, helikoptere ait enkazı bulmuştu. Arama kurtarma çalışmalarında Reisi ve beraberindeki heyette yer alanların cenazelerine ulaşılmıştı.

 


Haber Kaynağı : İHA

Ayetullah Ali Hamaney İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Muhammed Muhbir İlham Aliyev İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi