Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

İsmail Saymaz’dan kayyum iddiası: İl il yayılabilir

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, ‘DEM’lilere normalleşme yasak’ başlıklı yazısında kayyum uygulamasının siyasi atmosfere bağlı olarak il il yayılabileceğini kaydetti.

İsmail Saymaz’dan kayyum iddiası: İl il yayılabilir

31 Mart Yerel Seçimleri’nde DEM Parti’nin yüzde 48,92 oy oranıyla kazandığı Hakkari Belediyesi’ne başkan Mehmet Sıddık Akış gözaltına alındı. Yerine Hakkari Valisi Ali Çelik atandı.

İçişleri Bakanlığı, görevden almaya ilişkin Akış hakkında "terör örgütü üyeliği" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılmış bir davayı ve sürmekte olan bir soruşturmayı gerekçe gösterdi.

Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyum kararını değerlendiren Sözcü yazarı İsmail Saymaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki normalleşme ikliminde sona gelindiğini belirtti

Saymaz, ‘DEM’lilere normalleşme yasak’ başlıklı yazısında "En azından, DEM Partililer açısından vaziyet böyle... Erdoğan, CHP’ye iade-i ziyarete gitmeden polisler belediyeye gitti çünkü. ‘Cumartesi Anneleri’ne Galatasaray Meydanı’nın açıldığı hafta Hakkari’ye kayyum atanıyor. Akış’ın 10 yıldır yargılandığı ve seçilmesine hiçbir yasal engel oluşturmayan KCK Davası, kayyum atanmasına gerekçe yapılıyor. Üstelik dava birden bire hızlandırılarak ve duruşma arasında mütalaa hazırlanarak oluyor bütün bunlar. Hakkari’nin arkası gelecek, öyle görünüyor" diye yazdı.

Kayyım uygulamasının siyasi atmosfere bağlı olarak il il yayılabileceğini kaydeden Saymaz, "Şimdi üçüncü kayyum dalgası ile karşı karşıyayız. 2014 ve 2019’daki yerel seçimlerden sonra kayyum politikası DEM’i geriletmedi. Aksine iradelerine müdahale edildiğini düşünen DEM Partililer hem el konan belediyelerini geri aldı hem de batıda AK Parti’ye kaybettirdi. 2029’da da farklı olmayacaktır" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri DEM Parti Hakkari Belediyesi İsmail Saymaz kayyum Mehmet Sıddık Akış