Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsrail, Gazze'de mülteci kampını vurdu: Çok sayıda can kaybı

İsrail'in Gazze'deki Cibaliye mülteci kampına düzenlediği saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail, Gazze'de mülteci kampını vurdu: Çok sayıda can kaybı

İsrail’in Cibaliye Mülteci Kampı’na gerçekleştirdiği saldırı sonucu en az 100 kişinin hayatını kaybettiği, 150'yi aşkın kişinin yaralandığı belirtildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Cibaliye Kampı’na düzenlediği hava saldırısında can kaybının El-Ehli Baptist Hastanesi’ndeki can kaybına yakın ya da daha fazla olabileceğini duyurdu. 

''KAMP YOK EDİLDİ''

Gazze içişleri bakanlığına göre İsrail, mülteci kampını her biri bir ton patlayıcı ağırlığında olan 6 top mermisiyle bombaladı. İçişleri bakanlığı sözcüsüne göre, İsrail savaş uçakları Jabalia mülteci kampındaki yerleşim alanının tamamını yok etti.

Saldırı sonrası sağlık ve kurtarma ekipleri, yaralıları hastaneye sevk etmeye çalışırken enkaz altındakileri kurtarma çalışmaları sürüyor.

Gazze Sivil Savunma Müdürü Ahmed el-Kahlout yaptığı açıklamada, Cibaliye Mülteci Kampı’nın tamamen yok edildiğini belirterek, "Bu binalarda yüzlerce vatandaş yaşıyor. İşgal hava kuvvetleri bu bölgeyi ABD yapımı altı bombayla yerle bir etti. Bu, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki son katliamı” dedi. 

ÖLÜ VE YARALILAR HALA SAYILIYOR

Endonezya Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, saldırıda ölenlerin hala sayıldığını bu nedenle kaç kişinin saldırıda öldürüldüğünü net olmadığı belirtilerek, "Yakıt sıkıntısı nedeniyle hastane yarın akşam tamamen çalışmayı durduracak" denildi. 
 
Yerel kaynaklar, öldürülenlerin çoğunun aynı aileden olduğunu belirtirken, enkaz altında kalanları arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Haber Kaynağı : İHA

El-Ehli Baptist Hastanesi Gazze mülteci saldırı cibaliye mülteci kampı

İlgili Haberler