Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsrail: Hamas, İran'dan aldığı talimat ve destekle saldırı başlattı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Hamas'ın Gazze Şeridi'nden İsrail'e karşı yürüttüğü saldırıları İran'dan aldığı emir ve destekle başlattığını söyledi.

İsrail: Hamas, İran'dan aldığı talimat ve destekle saldırı başlattı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Hamas'ın Gazze Şeridi'nden İsrail'e karşı yürüttüğü saldırıları İran'dan aldığı emir ve destekle başlattığını söyledi. 

İsrail Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre; Herzog, Hamas'ın İran'daki komutanlarından emir ve destek alarak İsrail'e karşı "sebepsiz kanlı bir saldırı" başlattığını ifade etti.

İsrail vatandaşlarına tehdidi ortadan kaldırmak için tüm önlemleri alacaklarını kaydeden Herzog, İsrail'in zorlukların üstesinden geleceğini dile getirdi.

Herzog, uluslararası topluma "Hamas ile müttefiki ve destekçisi İran'ı koşulsuz kınama" çağrısı yaptı.

SİYONİSTLERİ GAFİL AVLAMIŞTIR

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Hamas’ın İsrail’e karşı başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu nedeniyle Filistinlileri ve Hamas’ı tebrik ederek, ''Aksa Tufanı Operasyonu, İsraillilerin yenilebilir olduğunu bir kez daha göstermiştir. Son yıllarda Gazze’yi hedef almaya çalışan İsrail’in her seferinde gafil avlandığını ve geri çekilmek zorunda kaldığını gördük. Her askeri operasyonlarında dayanıklılıkları azaldı. Hamas’ın bu operasyonu Filistin direniş gruplarının kendilerine güvendiklerini ve işgal rejimine karşı çok yönlü özel operasyonlar gerçekleştirebildiklerini göstermiştir. Bu operasyon da Siyonistleri gafil avlamıştır" dedi. 

İRAN MECLİSİNDE “KAHROLSUN İSRAİL” SLOGANLARI

Hamas’ın "Aksa Tufanı Operasyonu" sonrası İran meclisinde milletvekillileri Hamas’a destek amacıyla "Filistin’e selam olsun" ve "Kahrolsun İsrail" sloganları attı. Meclis açık oturumunda slogan atmaya başlayan milletvekilleri, meclis kürsünü önünde toplanarak Filistin’e destek mesajı verdi. 

İRAN, 'YANINDAYIZ' DEDİ

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in üst düzey askeri danışmanı Yahya Rahim Safevi, Hamas'ın Aksa Tufanı Operasyonu'na dair "Biz bu operasyonu destekliyoruz ve direniş cephesinin de bu operasyonu desteklediğinden eminiz. Filistin ve Kudüs özgürleşene kadar Filistinli mücahitlerin yanında olacağız" ifadelerini kullanmıştı.


Haber Kaynağı : İHA

İran Herzog İsrail İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

İlgili Haberler