Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İstanbullulara yarın için hava alarmı!

İstanbullular dikkat! Yarın için kritik yağış uyarısı geldi.

İstanbullulara yarın için hava alarmı!

İstanbul, 15 Şubat Perşembe gününe yağmurlu bir hava durumu ile uyanacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre, şehir genelinde etkili olması beklenen yağışlar, gün boyunca zaman zaman şiddetli bir şekilde devam edecek.

DONDURUCU HAVA UYARISI

Şehrin çeşitli bölgelerinde en düşük sıcaklıklar 5 dereceye kadar inerken, en yüksek sıcaklıklar ise 11 dereceyi görebilecek. Özellikle Beşiktaş, Büyükçekmece ve Silivri gibi bölgelerde en düşük sıcaklıklar 5 derece olarak tahmin ediliyor. Yağmurun etkili olacağı bu günlerde, vatandaşların ısınma ve sağlık konularında dikkatli olmaları gerekiyor.

Yağışların en fazla hissedileceği bölgeler arasında Kartal ve Maltepe öne çıkıyor; bu bölgelerde sıcaklıkların 11 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Ancak yağışlı hava, tüm İstanbul genelinde ulaşımı ve dışarıda geçirilecek zamanları olumsuz yönde etkileyebilir.

30 SAAT SÜRECEK

Öte yandan sosyal medyada yaptığı meteorolojik tahminlerle bilinen Hava Forum'dan akşam saatlerinde yapılan uyarı dikkat çekti. Yapılan duyuruda, İstanbul'da yarın sabahtan başlayacak 30 saatlik aralıksız yağmura karşı teyakkuzda olmaya çağırıldı.

İBB TEYAKKUZDA

Yağmurlu havanın getirdiği olası su baskınları ve sel riskine karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumların önlemler aldığı bilinirken, vatandaşların da olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları ve gerekmedikçe dışarı çıkmamaları öneriliyor.


Özellikle sabah ve akşam saatlerinde işe ve okula gidiş dönüşlerinde yaşanabilecek trafik yoğunluğunun, yağışlı hava nedeniyle artabileceği tahmin ediliyor. Sürücülerin daha dikkatli olmaları ve mümkünse toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri öneriliyor.

HAVA SICAKLIKLARI VE YAĞMUR:

En düşük sıcaklıklar 5 dereceye kadar düşebilir.

En yüksek sıcaklıklar 11 dereceyi geçmeyecek.

Beşiktaş, Büyükçekmece ve Silivri gibi bölgelerde en düşük sıcaklık 5 derece olacak.

Yağmurun en fazla hissedileceği bölgeler Kartal ve Maltepe.

Yağmur tüm İstanbul'da ulaşımı ve dışarıda geçirilecek zamanları olumsuz etkileyebilir.


Haber Kaynağı : 12punto

hava durumu İBB İSKİ İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meteoroloji Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklık Şiddet toplu taşıma Trafik