Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İTO'dan toplu taşıma yasası çağrısı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul'da toplu taşımaya ve yaşam kalitesine önemli katkı sunacak toplu ulaşım yasası hazırlığına İTO olarak gereken desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

İTO'dan toplu taşıma yasası çağrısı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul'da toplu taşımanın ve yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik olarak hazırlanan toplu ulaşım yasasına desteklerini açıkladı. Avdagiç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla gerçekleşen İTO ocak ayı meclis toplantısında, İstanbul iş dünyasının ulaştırma ve altyapı konularındaki taleplerini dile getirdi.

İstanbul'un dinamik bir şehir olduğunu ve nüfusu gibi ihtiyaçlarının da sürekli arttığını vurgulayan Avdagiç, şehrin tarihin, turizmin, ticaretin, finansın, sporun ve kültürün merkezi olması durumunda öncelikle ulaşımın başkent olması gerektiğini belirtti. Avdagiç, bu noktada "Sürdürülebilir ulaşım" politikasının İstanbul için hayati bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Toplu taşıma imkanları ve bu alandaki sorunların, İstanbul'daki yaşam kalitesini doğrudan etkilediğine dikkat çeken Avdagiç, İTO olarak toplu ulaşım yasası hazırlığına verdikleri desteği açıkladı. Bu yasanın İstanbul için büyük bir ihtiyaç olduğunu düşündüklerini belirten Avdagiç, toplu taşımanın ve yaşam kalitesinin artırılmasına önemli katkı sağlayacak bir düzenlemenin hayata geçirilmesi için ellerinden gelen desteği sunacaklarını vurguladı.


Haber Kaynağı : AA

Abdulkadir Uraloğlu İstanbul Ticaret Odası Şekib Avdagiç toplu taşıma