Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Joe Biden, Harris’e desteğini açıkladı: Kamala Harris kimdir?

ABD'de kasım ayında gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinden çekildiğini açıklayan Joe Biden, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in adaylığını onayladığını ve desteklediğini açıklamıştı. Peki , ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris kimdir?

Joe Biden, Harris’e desteğini açıkladı: Kamala Harris kimdir?

ABD'deki kasım seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı olan ve son dönemde sağlık durumunun başkanlığı sürdürmesine izin verip vermeyeceği tartışma konusu olan ABD Başkanı Joe Biden, adaylıktan çekildiğini açıkladı. 

Biden, yayımladığı mektupta, "Partimin ve ülkenin çıkarları için en iyisi bu” ifadelerini kullandı.

Biden, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi. 

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump ile haziran ayında girdiği münazaradaki kötü performansının ardından Demokrat Parti'den adaylığı tartışma konusu haline gelen ABD Başkanı Joe Biden bugün yayımladığı bir mektupla adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Seçime 4 ay kala seçim gündemini alt üst eden bir hamle yapan Başkan Biden, yayımladığı mektupta Başkan olarak hizmet etmenin hayatının en büyük onuru olduğunu söyledi.

BU KARAR ÜLKE YARARINA OLACAK

Biden mektupta şu ifadeleri kullandı: 

“Her ne kadar yeniden seçilme niyetim olsa da, görevimden ayrılmamın ve görev süremin geri kalanında yalnızca Başkanlık görevimi yerine getirmeye odaklanmamın partimin ve ülkenin yararına olacağına inanıyorum.”

Başkan Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e “olağanüstü bir ortak” olduğunu söyleyerek teşekkür etti.

Biden, “Bu hafta içinde kararımla ilgili olarak Ulusa daha ayrıntılı bir şekilde sesleneceğim" ifadelerini kullandı. 

“Bana duyduğunuz inanç ve güven için Amerikan halkına en içten minnettarlığımı ifade etmeme izin verin" diyen Biden, mektubunda şöyle devam etti: 

“Bugün ve her zaman şuna inandım: Birlik olduğumuzda Amerika'nın yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Sadece Amerika Birleşik Devletleri olduğumuzu unutmamalıyız.”

Biden, geçen hafta COVID-19 olmuştu ancak cuma günü yaptığı açıklamada “önümüzdeki hafta kampanya yoluna geri dönmeyi” dört gözle beklediğini söylemişti.

KAMALA HARRİS'İN ADAYLIĞINI ONAYLADI 

Biden, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in adaylığını onayladığını ve desteklediğini yazdı.

Biden, mektubunun yayımlanmasından sonra X hesabından konuyla ilgili olarak bir mesaj yayımladı.

Mesajda şu ifadeleri kullandı: 

"Demokrat dostlarım, adaylığı kabul etmemeye ve görev süremin geri kalanında tüm enerjimi Başkanlık görevime odaklamaya karar verdim. 2020'de partinin adayı olarak ilk kararım Kamala Harris'i Başkan Yardımcım olarak seçmek oldu. Ve bu verdiğim en iyi karar oldu. Bugün Kamala'nın bu yıl partimizin adayı olması için tam desteğimi ve onayımı sunmak istiyorum. Demokratlar, bir araya gelip Trump'ı yenmenin zamanı geldi. Hadi bunu yapalım"

KAMALA HARRİS KİMDİR?

Meme kanseri üzerine çalışan, diplomat kızı Hint asıllı bir bilim kadını annenin ve Stanford Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olan Jamaika asıllı bir babanın iki kızından biri olan Harris, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Oakland kentinde dünyaya gelip burada büyüdü.

Tarihsel olarak "siyah okulu" olarak anılan başkent Washington’daki Howard Üniversitesi’nde siyaset bilim ve ekonomi üzerine lisansını aldı. Ardından San Francisco yakınlarındaki Hastings College of Law’da hukuk derecesini tamamlar tamamlamaz eyalette suç oranlarının yüksek olduğu Alameda County’de savcı olarak göreve başladı.

Harris, 2003 yılında San Francisco bölge savcısı oldu. Bu göreve gelen ilk siyah ve Asya kökenli kadın olma özelliğine sahip.

Harris, Ekim 2018'de gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda hayatını kaybetmesinin ardından Trump'ı bu cinayete "göz yummakla" suçladı.

Harris, o dönemde ABD'nin Suudi Arabistan ile ilişkilerini "temelden gözden geçirmesi" çağrısı yaptı.

Jamaika ve Hindistan kökenli göçmen bir anne babanın çocuğu olarak Kalifornia'da doğan Kamala Harris, sivil haklar konusundaki hassasiyeti ve hukukçu kimliğiyle de biliniyor.

İLK HİNT ASILLI PROFESÖR 

2010 yılında yine bir ilke imza atarak Kaliforniya eyaletinin ilk kadın başsavcısı oldu. ABD'deki sistemde bu makam adalet bakanlığı anlamına da geliyor. Burada ilk defa uyuşturucu suçuna bulaşmış kişilerin hapse girmek yerine liseden mezun olmalarına veya iş bulmalarına olanak sağlayan "hayata dön" programını başlattı; ırkçılıkla mücadele ve ceza-usul adaletini sağlama dallarında programlar yürüttü. Polis cinayetlerini izlemek açısından memurların üzerlerine ilk kez vücut kameraları yerleştirilmesini sağladı.

Kariyerindeki tüm bu başarılar ve ilkler Harris'in 2017’de ABD’nin ikinci siyah kadın senatörü ve ilk Hint asıllı senatör olmasının önünü açtı. Kaliforniya’dan seçildiği senatörlük görevinde, iç güvenlik soruşturmalarından, hükümet işlerinden, istihbarattan, bütçeden ve adaletten sorumlu komitelerde görev yaptı. Harris yine Senato'daki görevi sırasında, Donald Trump’ın Yüksek Mahkeme üyeliğine aday gösterdiği Yargıç Brett Kavanaugh’nun, cinsel saldırı suçlamalarıyla ilgili Senato’da yürütülen soruşturmasında Kavanaugh’ya yönelttiği "zor sorular" ile adından söz ettirdi.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

ABD Başkanı Joe Biden Donald trump Demokrat Parti Kamala Harris