Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

KADEM ile davalık olmuştu: Kadınlara hakaret eden Abdurrahman Dilipak'a 'para' cezası

Yazdığı bir köşe yazısında Kadın ve Demokrasi Derneği’ne (KADEM) yönelik hakaret içerikli kelimeler kullandığı iddiasıyla yargılanan Abdurrahman Dilipak hakkında karar açıklandı. Mahkeme Dilipak’ın 42 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

KADEM ile davalık olmuştu: Kadınlara hakaret eden Abdurrahman Dilipak'a 'para' cezası

Yazar Abdurrahman Dilipak’ın 27 Temmuz 2020 tarihinde yazdığı bir köşe yazısında KADEM’e yönelik sözlerinden dolayı ‘hakaret’ suçundan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle yargılandığı davada karar açıklandı.

Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Abdurrahman Dilipak ile taraf avukatları hazır bulundu.

DURUŞMADA "ADALET İSTİYORUM" DEDİ

Duruşmada son savunması sorulan Abdurrahman Dilipak “İddianamede KADEM ile ilgili somut bir suçlama yoktur. Bu nedenle itibarlarının toplumda zedelendiğini nasıl düşündüklerini anlayamıyorum. Adalet istiyorum” dedi.

PARA CEZASI VERİLDİ

Kararını açıklayan mahkeme, Dilipak’ın müştekilere karşı ‘hakaret’ suçunu işlediği sabit olduğu gerekçesiyle 42 bin TL adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Şikayetinden vazgeçen 3 mağdur yönünden ise davanın düşmesine hükmedildi.

İDDİANAMEDEN

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, AKP Genel Başkanlığı, Kadın ve Demokrasi Derneği'nin de aralarında olduğu yöneticilerin Yeni Akit Gazetesi'nde 27 Temmuz 2020’de yayımlanan Abdurrahman Dilipak’ın “AKP’nin papatyaları” başlıklı köşe yazısı nedeniyle suç duyurusunda bulundukları ve soruşturma başlatıldığı belirtiliyor.

Dilipak’ın sözlerinin onur, şeref ve saygınlığı rencide edebilecek nitelikte olduğu belirtilen iddianamede, sanık Dilipak hakkında ‘zincirleme şekilde kişilerin siyasi, sosyal, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, yaymaya çalışmasından dolayı alenen hakaret’ suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.


Haber Kaynağı : İHA

KADEM Abdurrahman Dilipak