Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kent Gıda'dan açıklama! Toblerone çikolataları toplanıyor

İsviçre'den ithal edilen Toblerone çikolatalarında yabancı plastik madde bulundu. Kent Gıda, söz konusu ürünleri geri çağırdı. Geri çağırma, 100 gramlık sütlü Toblerone çikolataları kapsıyor.

Kent Gıda'dan açıklama! Toblerone çikolataları toplanıyor

Kent Gıda, İsviçre'den ithal edilerek Türkiye'de satılan Toblerone çikolatasında yaşanan bir olay nedeniyle geri çağırma kararı aldığını açıkladı. Konuyla ilgili (KAP) Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, Toblerone Sütlü 100 gr. ürününde yabancı plastik madde bulaşına yol açan bir olayın tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, geri çağırma kararının sadece söz konusu ürünü kapsadığı ve diğer ürünleri etkilemediği vurgulandı. Kent Gıda'nın aldığı bu önlemin ürün güvenliği ve tüketicilerin sağlığını koruma amacına yönelik olduğu ifade edildi.

Kent Gıda'dan yapılan açıklamada, şu sözlere yer verildi:

"Kent Gıda Maddeleri Sanayii ve Ticaret A.Ş. olarak tüketicilerimizin güvenliği ve ürünlerimizin kalitesi en büyük önceliğimizdir. Birkaç tüketicimizden gelen şikâyet doğrultusunda İsviçre'de bulunan üretim tesisi ile temas ederek inceleme ve kalite araştırması yapılması talep edilmiştir. Yapılan inceleme ve kalite araştırması sonucunda aşağıda bilgileri bulunan OOY4033553 lot numaralı Toblerone Sütlü 100 gr. ürünümüzde yabancı plastik madde bulaşına yol açan münferit bir olay yaşandığı bilgisi teyit edilmiştir. Bulaşın kaynağının belirlendiğini ve tekrar oluşmasını önleyecek düzeltici önlemlerin derhal alındığı belirtmek isteriz.

Yapılan ek açıklamada, geri çağırmanın diğer Mondelez International veya Toblerone ürünlerini etkilemediği ifade edildi. Kent Gıda, ''Halihazırda tüm müşterilerimizden ve bayilerimizden söz konusu lot bilgili ürünleri geri çağırdığımızı, imha etmek üzere topladığımızı, ilgili kamu kurumları ile iletişime geçtiğimizi bildiririz."


Haber Kaynağı : 12punto

Kent Gıda Toblerone KAP