Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0624
Dolar
Arrow
34,1295
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5429
Altın
Arrow
2955,0000
BIST
Arrow
9.002

Kılıçdaroğlu'dan Şimşek'e sert sözler: BOP eş başkanı efendisi tarafından hırsızlıkla suçlanan zat

CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yeni bir video paylaştı ve ülkenin ekonomik halini özetleyen sorular sordu. Kılıçdaroğlu ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklamaları eleştirdi ve ona sert sözlerle yüklendi.

Kılıçdaroğlu'dan Şimşek'e sert sözler: BOP eş başkanı efendisi tarafından hırsızlıkla suçlanan zat

Adı 14 yıl sonra yeniden kurulan SHP'nin genel başkanlığı için geçen Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından bir video paylaştı ve yurttaşa sorular yöneltti.

Kılıçdaroğlu ayrıca paylaştığı video üzerinden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e de sert sözlerle yüklendi ve yaptığı işleri yakından takip ettiğini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından paylaştığı videosunda şu ifadelere yer verdi:

Sevgili yurttaşlarım bugün size sesleniyorum bu ülkenin açlık sınırı altında yaşamak zorunda bırakılan emeklileri, ekini para etmeyen çiftçileri, geçinemeyen işçileri memurları, çocuklarını okutmakta zorluk çeken anne babalar, kirasını ödeyemeyen 11 milyon kiracı ailesi ve umutlarını kaybetmiş gençleri sizlere sesleniyorum.

Sizlere cevaplamanızı istediğim bazı sorular sormak ve sizlerden çalarak bu ülkenin ekonomisini nasıl batırdıklarını anlatmak istiyorum. Her birinize unuttuğunuz ve size unutturulan birkaç soru sormak istiyorum.

1- İnsan onuruna yakışır şekilde yaşamak nedir?

2- Ülkemizin her şehrinde asgari ücretle çalışan fabrika işçilerine sormak istiyorum, en son ne zaman eşinizi ve çocuğunuzu alarak dışarıda yemek yediniz? Yiyemezsiniz çünkü paranız yok ben sizleri tanıyorum. Birçoğunuz yemekhanede çıkan meyveyi yemeyip çocuğunuza götürüyorsunuz. Mesaiye kalıp yorgun argın eve dönüyorsunuz. Çocuğunun yüzünü göremeyen babaları tanıyorum.

Servislere bindirilip fabrikalara taşınan ucuz iş gücü haline geldiniz...

3- Çiftçilerimiz, köylülerimiz sizlere de sormak istiyorum, hani hepimiz yurtseveriz ya içinizden kaçınız ailenizi yanına alıp Bodrum, Marmaris, Ayvalık ya da başka bir tatil bölgesinde bir haftalık tatil yapabildiniz? Neden tatil yöreleri İngilizlerin, Rusların, Fransızların?

4- Sevgili anne babalar ayda kaç kere çocuğunuzla, sinema ya da tiyatroya gidebiliyor onlarla kaliteli zaman geçiriyorsunuz? Onları yeteri kadar besleyecek besinleri alabiliyor musunuz? Sizlerden ricam bu soruları iyi düşünün.

Şimdi gelelim esas konumuza... Sizleri soyanlara ve nasıl soyduklarına ekonomi bakanı denen daha birkaç yıl önce BOP eşbaşkanı efendisi tarafından hırsızlıkla suçlanan zat bakın ne diyor?

Efendim EYT kanunu dönemin muhalefeti yüzünden çıkarılmış ve ekonominin başına bela edilmiş, ekonomiye yıllık maliyeti 724 milyar liraymış, başka ne diyor asgari ücret gayet yüksek ve yeterli diyor başka ne diyor emeklinin kök ücretine zam yok ihtiyaç da yok diyor. 

Öncelikle bu bakan efendiye şunu hatırlatmak isterim sadece EYT değil, taşeron işçiye kadro, polis memurlarına 3600 ek gösterge, emekliye iki bayram ikramiyesi başta olmak üzere bu milletin kazandığı birçok hakkı biz çıkardık onları saymayı unutmuş.

Senin ve BOP eş başkanı efendinin bu millete zerre kadar sevgisi olsa emekliye yük gözüyle bakmaz. 724 milyar liralık parayı daha önce söyledim, yap- işlet- devret denen çalma sistemiyle dolar- avro baronlarına peşkeş çektiğiniz projeleri TL'ye çevir bu millete kazandır. 

Beşli çetelere maliyetinin beş misli fiyatla verdiğin kamu ihalelerini iptal et hazineye kazandır. Yandaşın, ihalecilerin, çetecilerin affettiğiniz vergi borçlarını tahsil et, Londra'daki tefecilerden yıllık yüzde 12'lerle değil uluslararası yasal finans kuruluşlarından yıllık yüzde 1-2'lerle kredi kullan, tabi adaletin yok edildiği bir devlette kredi verirlerse...

Al o parayı yandaş çetelere değil, üretenlere aktar bak emeklinin nasıl parası çıkıyor. 

Tasarruf edeceğim diye öğretmenin çay demlediği kettl'dan, memurun işçinin servisinden kazanılmış emeklilik hakkından elini çek, EYT kanunun iptal etmeyi aklından bile geçirme, tasarruf edeceksen saraydaki efendinin harcamalarından tasarrufa başla. Senin ekonomi politikalarınla daha çok uğraşacağım bunu da bil!

Enseyi karartmak yok mücadele var konuşacağız ve anlaşacağız...

Konuşmamın sonuna gelirken yanlış anlamazsanız size biraz da sitem etmek istiyorum. Nazım'ın da söylediği gibi 'demeye dilim varmıyor ama kabahatin çoğu senin canım kardeşim'

Kılıçdaroğlu dış devletlerin ajanı dediler inandınız, SSK'yı batırdı dediler o yalana da inandınız, alçakça sahte videolar yaptılar ona da inandınız. Ama ajan olan birinin kazanımı olur değil mi kendisinin olmazsa çoluk çocuğunun olur 75 yıldır biriktirdiğim kazanım ve tecrübelerimden ve kalbimden hiç eksik etmediğim milletime olan sevgimden başka neyim var bunu da bir düşünün.


Haber Kaynağı : 12punto

açlık sınırı asgari ücret Ekonomi Bakanı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kemal Kılıçdaroğlu