Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kılıçdaroğlu'ndan adaylık sinyali

CHP Eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon kanalında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yeniden Genel Başkanlık sorusuna "Delegelere bağlı. Onlar önerirlerse olmayacağım demeyiz" dedi. "Sırtımdan hançerlendim" konuşmasına da açıklık getirdi.

Kılıçdaroğlu'ndan adaylık sinyali

Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı özel bir televizyo0n kanalında gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu Zorla Cumhurbaşkanı adayı yapıldığını iddia ederek "Beraber yola çıktığınız, birlikte mücadele ettiğiniz, kavgayı beraber verdiğiniz, illa sen Cumhurbaşkanı adayı ol diyen arkadaşlar sonra dönüp size tam tersini yaparlarsa ne dersiniz" dedi.

Adaylığın aklının ucundan bile geçmediğini savunan eski CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ben boşuna sırtımdan hançerlendim demiyorum" ifadelerini kullandı.

Partideki kurultay sürecini ve seçimleri değerlendiren Kılıçdaroğlu, açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; 

"İLLA SEN ADAY OL DEDİLER"

Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde kendine baskı yapıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Beraber yola çıktığınız, birlikte mücadele ettiğiniz, kavgayı beraber verdiğiniz, illa sen Cumhurbaşkanı adayı ol diyen arkadaşlar sonra dönüp size tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın takdirine sunayım."

"ADAY OLMAK AKLIMIN UCUNDAN BİLE GEÇMİYORDU"

Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu. MYK'da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da sizin mutlaka olmanız lazım denildi, her toplantıda bunlar söylendi. Düne kadar bana aday ol diyen sen değil miydin? Hayatım boyunca dayatma kültüründen gelmediğim için böyle bir şey hiç yapmadım."

'DELEGELER ÖNERİRLERSE ADAY OLMAYACAĞIM DEMEYİZ'

Genel başkan olmak için mücadeleci olacaksınız, önünüze engeller çıkacak engelleri aşacaksınız. Böyle olması lazım genel başkan olmak için. Kurultay'da hiçbir zaman ben genel başkan olacağım demedim. Delegeler aday olarak gösterdiler. Yeniden kurultayda genel başkan diye aday gösterirlerse en cesurlar bir adım öne çıksın diyeceğiz. Delegelere bağlı. Onlar önerirlerse olmayacağım demeyiz.


Haber Kaynağı : 12punto

aday Cumhuriyet Halk Partisi delege Kemal Kılıçdaroğlu kurultay MYK

İlgili Haberler