Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının bitmesinin ardından Bilal Erdoğan'dan dava: 10 yıl önceki sözleri gerekçe gösterildi

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Amasya'da 2014'te düzenlenen bir mitingde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a yönelik, "yolsuzluk" eleştirileri nedeniyle hakaret suçu iddiasıyla dava açıldı.

Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının bitmesinin ardından Bilal Erdoğan'dan dava: 10 yıl önceki sözleri gerekçe gösterildi

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Amasya'da 2014'te düzenlenen bir mitingde TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi , Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle hakaret suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, Bilal Erdoğan'ın, avukatı Ahmet Özel aracılığıyla Başsavcılığa başvurarak, Kılıçdaroğlu'nun Amasya'nın Taşova ilçesinde 18 Ocak 2014'te düzenlenen mitingdeki konuşmasında kendisine yönelik "hakaret" suçunu işlediğini belirterek, son seçimle milletvekili dokunulmazlığı kalkan Kılıçdaroğlu hakkında şikayetçi olduklarını belirttiği aktarıldı.

İddianamede, konuyla ilgili olarak Kılıçdaroğlu'nun savunmasının alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosuna müzekkere çıkarıldığı, buna istinaden sanığın avukatı Celal Çelik tarafından yazılı savunma yapıldığı ifade edildi.

İsnat edilen suçun uzlaşmaya tabi suçlar arasında bulunması nedeniyle dosyanın uzlaştırmacıya tevdi edildiği bildirilen iddianamede, tarafların uzlaşmadığı kaydedildi.

İddianamede, bu kapsamda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

NE OLMUŞTU?

Amasya'da 2014'te Taşova'da konuşan Kılıçdaroğlu, “Evlatlarımdan bir tanesi böyle bir yolsuzluğa karışsın, bir saniye yanımda tutmam, evlatlıktan reddederim” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu mitingde ayrıca şunları söylemişti:

“Hiçbir babanın çocuğunu evlatlıktan reddetmesini istemem. Ama Tayyip Erdoğan’a ‘Oğlunun vakfı ne iş yapıyor?’ diye soruyorum. Yolsuzluk yaptıysan adam gibi gidersin, mahkemenin kapısına alnın aksa orada hesabını verirsin. Elebaşı sensin. Ne söylediysen oğlun da onu yapmış. Taşova’daki Mehmet Efendi’den senin oğlunun ne ayrıcalığı var? Senin oğlunun ayrıcalığı; rüşvetleri toplama merkezinin başkanı olmasıdır” 


Haber Kaynağı : AA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilal Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu