Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

KKTC'deki 'Saray'ın maliyeti 4.5 milyar liraya çıktı: 'İngilizlere ait bir gecekondu'

TOKİ, KKTC'de yaptırdığı saray için 2 milyar TL’lik bir ihale daha düzenledi. Böylece sarayın toplam maliyeti 4,5 milyar TL’yi bulacak.

KKTC'deki 'Saray'ın maliyeti 4.5 milyar liraya çıktı: 'İngilizlere ait bir gecekondu'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla KKTC'de yapılan saray için bir ihale daha düzenlendiği açıklandı.

BirGün'den İsmail Arı'nın Kamu İhale Bülteni’nde aktardığına göre; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 16 Nisan 2024’te saray inşaatını tamamlamak için bir ihale yaptı.

“KKTC Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi, İç Mekan Düzenleme, Cami Tamamlama ve Otopark ile Sosyal Donatıların İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” adı altında düzenlenen ihale, 1 milyar 998 milyon TL’ye Siyahkalem Mühendislik Şirketi’ne verildi.

Saray için ilk ihale ise 7 Temmuz 2022’de düzenlenmişti. Bu ihale de 2 milyar 497 milyon TL’ye Siyahkalem Mühendislik Şirketi’ne verilmişti.

Her iki ihale de Kamu İhale Kanunu’nun tartışmalı 21\B maddesinde düzenlenen “pazarlık” usulüyle yapıldı. Bu ihale maddesi, uzun yıllardır “adrese teslim ihale” olarak yorumlanıyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan 2021’de Kıbrıs gezisi sırasında "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın ne doğru dürüst bir Cumhurbaşkanlığı binası veya külliyesi var veyahut da ne doğru dürüst bir parlamento binası var… Biz bunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yakıştırmıyoruz. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki bina, malum İngilizlere ait bir gecekondu, onu da yakıştıramıyoruz" demişti.


Haber Kaynağı : 12punto

KKTC Saray