Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kobani Davası'nda karar açıklandı:Ahmet Türk ve Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın cezaları belli oldu

Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da yargılandığı Kobani Davası’nın Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülecek olan 83’üncü duruşması Sincan Cezaevi İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görüldü. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk 10 yıl hapis cezası aldı. Eski HDP eş genel başkanı Figen Yüksekdağ ise 4 ayrı suçtan 27 yıl hapis cezası aldı. Eski HDP eş genel başkanı Selahatttin Demirtaş ise toplamda 42 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Kobani Davası'nda karar açıklandı:Ahmet Türk ve Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın cezaları belli oldu

Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu Kobani Davası’nın Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülecek olan 83’üncü duruşması Sincan Cezaevi İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görüldü. 

AHMET TÜRK'E 10 YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme başkanı, "Dosya incelendi, araştırmaya gerek duyulacak herhangi bir husus kalmadı. Özetle kimlere, hangi suçlardan ne tür hükümler verildiğini anlatacağım. Bu vicdani kanaate varırken, dosyadaki delliler incelendi ve böyle bir vicdani kanaate varıldı" diyerek, 130 sayfalık kararı okumaya başladı. Başkanın Ahmet Türk hakkındaki hükmü açıkladığı sırada salonda avukatlar ve izleyicilerin alkış ve sloganlar eşliğinde protestosu başladı. Avukatlar protestolar eşliğinde salonu terk ederken, Mahkeme başkanı, kararın okunmasına ara verdi.

Karar, sanık ve avukatların yokluğunda okunmaya devam etti. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e devletin bütünlüğünü bozma suçundan beraat, örgüt üyeliğinden ise 10 yıl hapis cezası verildi.

AYHAN BİLGEN VE ALTAN TAN'A BERAAT

Ayla Akat hakkında devletin birliği ve bütünlüğünü bozma suçundan beraat, terör örgütü üyeliğinden ise 9 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Akat'ın tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verildi.

Ayhan Bilgen hakkında devletin birliği ve bütünlüğünü bozma ile terör örgütü üyeliğinden ayrı ayrı beraatına karar verildi.

Altan Tan'ın, devletin birliği ve bütünlüğünü bozma ile terör örgütü kurma suçundan beraatine karar verildi.

Tan, hakkındaki diğer suçlamalardan da beraat etti.

Ali Ürküt'e devletin birliğini bozma suçuna yardım suçundan 13 yıl 4 ay, suç işlemeye tahrik suçundan da 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Alp Altınörs, devletin birliği ve bütünlüğünü bozma suçuna yardımdan 18 yıl, suç işlemeye tahrik suçundan ise 4 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

FİGEN YÜKSEKDAĞ'IN CEZASI BELLİ OLDU

Figen Yüksekdağ'ın, devletin birliği ve bütünlüğünü bozma suçuna yardımdan 19 yıl hapsine, suç işlemeye tahrik suçundan 4 yıl 6 ay hapsine ve terör örgütü propagandası yapmak suçundan da 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet suçundan 2 yıl hapsine, ayrıca iki ayrı konuşması nedeniyle de örgüt propagandası suçundan 1 yıl 6'şar ay olmak üzere toplam 3 yıl hapis cezası almasına karar verildi. Seçim yasaklarına aykırı hareket etmek suçundan da 3 ay hapis cezası verilen Yüksekdağ'ın toplam cezası 30 yıl 3 ay olurken, tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

GÜLTEN KIŞANAK BERAAT ETTİ

Gültan Kışanak'a, devletin birliği ve bütünlüğünü bozma suçundan beraat, örgüt üyeliği suçundan ise 12 yıl hapis cezası verildi. Kışanak'ın tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak, tahliyesine hükmedildi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A 42 YIL HAPİS

Selahattin Demirtaş hakkında "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmaya yardım" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, ceza 20 yıl hapis cezasına çevrildi. Demirtaş'a suç işlemeye tahrik suçundan da 4 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine hükmedildi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a, Diyarbakır'daki Nevruz konuşması nedeniyle 2 yıl 6 ay, 29 şubat 2016'daki konuşmasında "halkı kanunlara uymamaya teşvik" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Demirtaş hakkında ayrıca örgüt propagandası suçundan 4 yıl 6 ay, yasadışı gösteriyi tahrik suçundan 3 yıl, 2911 sayılı yasaya muhalefet suçundan 2 yıl 6 ay, suçu ve suçluyu övme suçundan 1 yıl 6 ay, 'darbeye hayır' mitingindeki konuşması nedeniyle örgüt propagandası suçundan 2 yıl hapis cezası verildi. Demirtaş'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Demirtaş'ın cezası toplamda 42 yıla çıktı.

SABAHAT TUNCEL BERAAT ETTİ

Sabahat Tuncel'e devletin birliği ve bütünlüğünü bozma suçundan beraat, örgüt suçundan ise 12 yıl hapis cezasına karar verildi.

Tuncel'in tutukluluk süresi göz önüne alınarak tahliyesine hükmedildi. 

SIRRI SÜREYYA ÖNDER BERAAT ETTİ

DEM Partili Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'in beraatine ve adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına hükmedildi.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Kobani Davası Selahattin Demirtaş Figen Yüksekdağ Ahmet Türk