Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Mansur Yavaş, Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığına dair konuştu. 'Haberim yoktu'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Az Önce Konuştum programında Candaş Tolga Işık'ın programına katıldı. Yavaş, Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığına karşı olduğu şeklinde çıkan haberlere açıklık getirdi.

Mansur Yavaş, Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığına dair konuştu. 'Haberim yoktu'

CHP'nin Ankara Büyükşehir Başkan adayı olan Mansur Yavaş, hem şimdiye kadar geçen süreçteki icraatlarını hem de seçimle ilgili soruları yanıtladı. Yavaş, Burcu Köksal'la ilgili tartışmalara dair açıklamalarda bulunurken, oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığına dair de konuştu.

İşte Mansur Yavaş'ın yaptığı açıklamalar:

‘ERDAL BEŞİKÇİOĞLU’NU İSTEMEDİM DEĞİL, ADAYLIĞINDAN HABERİM YOKTU’

Candaş Tolga Işık: Erdal Beşikçioğlu’nun Etimesgut’un adaylığını sizin gönüllü olmadığınız hatta istemediğiniz yönünde haberler çıktı. Gerçekten Erdal Beşikçioğlu’nun adaylığını istemediniz mi?

Mansur Yavaş: Ben istemedim değil, Erdal Beyin adaylığından haberim yoktu. Başka isim önermiştim sadece yoksa Erdal Beyle daha önceden tanışırız. Dizilerinde Ankara’nın reklamı yapılıyor diye dizilerine destek olduk. Sevdiğimiz bir insandır.

“BEN ERDAL BEY’İN BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM ÇÜNKÜ İSTEKLİ”

CTI: Siz Erdal Bey’in başarılı bir Belediye Başkanı olacağını düşünüyor musunuz? Popüler insanların siyasetin içerisine girmeleri ile ilgili eleştirilere nasıl bakıyorsunuz?

MY: Herkesin bir fikri var onlara ben bir şey diyemem ama siyaset, yapmak isteyen herkese nasıl açıksa sanatçılara da açık olması lazım. Çünkü onlarda boşuna sanatçı olmuyorlar. Belli özellikleriyle kamuoyuna çıkıp beğeni alan insanlar. Ben Erdal Bey’in de başarılı olacağına inanıyorum çünkü istekli. Birde onun filmlerde rolü icabıyla da davranış şekli falan halkın hoşuna gitti. Umuyorum aynı şekilde davranır.

‘BURCU HANIMLA DA GÖRÜŞTÜM, AFYON'DA KAPIMIZ HERKESE AÇIK’

CTI: Siz yeniden belediye başkanı seçilirseniz DEM Parti hariç herkese kapılarım açık mı diyeceksiniz?

MY: 5 yıl belediye başkanlığı yaptım kimseye kapı olmadı ki zaten. Görüşlerini beğenmeyebilirsiniz, kızabilirsiniz her şeyi söyleyebilirsin ama seçildikten sonra 

herkesten vergi alıyorsunuz ve onların adına idare ediyorsunuz. Böyle yaptıktan sonra herhangi bir kişiyi ayırırsanız bu kul hakkına girer.

‘2 DÖNEM BİR BELEDİYE BAŞKANI İÇİN YETERLİDİR’

CTI: Siz bir açıklama yaptınız dediniz ki ‘Bu benim son dönemim’ 2019’da aynı açıklamayı yapmışsınız. O dönem söyleyip bu dönem neden aday oluyorsunuz ve bir sonraki döneme aday olmama kararı neden verdiniz?

MY: Evet bir dönem ‘Gerçek belediyeciliğin ne olduğunu gösterip bırakacağım’ demiştim fikrimi değiştirmemdeki en önemli neden pandemi dönemindeki 2,5 yıllık kaybımız oldu. Hem gelirlerdeki azalmalar hem de 2 yıllık yoğun çalışmalar başladığımız projelerin birçoğunu yapamadık. 

‘RUH SAĞLIĞINI KAYBETMİŞ BU ARKADAŞ’

CTI: Cengiz (Topel) Beyin ‘Belediye kasasında olması gereken 5 milyar 928 milyon TL yok’ açıklamasını duydunuz mu?

MY: Ben öyle bir şey duymadım da belediyenin 5 kuruşu kaybolmaz. Türkiye’de bütün harcamalarını web sayfasından yayınlayan bizi sayıştay tenkitlerini de yayınlıyoruz. Şirketlerde yeminli mal müşavirlerimiz var. Bizi sayıştay denetler, müfettişler denetler. Şimdiye kadar böyle bir iddiayı ne duyduk ne işittik. Böyle bir şey olur mu ruh sağlığını kaybetmiş bu arkadaş.

“CENGİZ TOPEL YILDIRIM GELDİ BENDEN MAMAK BELEDİYE BAŞKANLIĞINI İSTEDİ”

MY: Cengiz Topel Yıldırım geldi benden Mamak Belediye Başkanlığını istedi. Bizde vermeyince bu sefer bütün televizyonlara sadece Mansur Yavaş’ı karalamak için gidiyor.

CTI: Bu seçim dönemi mi?

MY: Evet. Madem Mansur Yavaş yanlış bir adam, yolsuzluk yapıyor sen niye benimle beraber çalışmak istiyorsun ki?

CTI: Niye kabul etmediniz siz?

MY: Neyini kabul edeyim? Kabul etmek zorunda mıyım?

 


Haber Kaynağı : 12punto

Ankara aday Burcu Köksal CHP DEM Parti Erdal Beşikçioğlu Etimesgut