Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975

Mansur Yavaş'tan SGK borçları açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş basın toplantısı düzenledi. Yavaş, son günlerde sıkça tartışılan belediye borçlarıyla ilgili olarak "Önceki yönetimlerin borç yüküyle karşı karşıya kaldık" dedi.

Mansur Yavaş'tan SGK borçları açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği CHP'li belediyelerin SGK borcu iddiaları ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Yavaş, "Biz göreve gelmeden iki, üç yıl önce çekilmiş, bir kuruş ödenmeden, seçimi kaybedeceklerini tahmin edip yeni yönetimin sırtına sarılmış, çok yüksek faizli borçlar vardı. Önceki yönetimlerin borç yüküyle karşı karşıya kaldık. Kredi çekmek istedik Meclis'te izin vermediler" diye konuştu.

Mansur Yavaş, "Son günlerde yapılan bu açıklamalardaki amacın tamamen halkın umudu haline gelen CHP'li belediyeleri itibarsızlaştırmak ve suni gündem olduğunu düşünüyorum" dedi.

ÇILGIN PROJELERE PARA HARCAMADIK

"Çılgın projelere para harcamadık" diyen Mansur Yavaş "Ankara'yı, İstanbul'u CHP kazanmasaydı bunlar yapılmayacaktı" dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına tepki gösteren Yavaş, "Sayın Bakan, müflis tüccar gibisiniz! Eski defterleri karıştırıyorsunuz. Yönetemiyorsunuz, suçu başka yerlere atıyorsunuz. Unutmayın ki bu sorun sadece CHP'li belediye başkanlarının değil, ülkedeki tüm belediyelerin sorunudur" ifadelerini kullandı.

HEDEF GÖSTERMEYE BAŞLADILAR 

Mansur Yavaş, sözlerine şöyle devam etti : "31 Mart'ta iktidarın aldığı ağır yenilgi ortadaki anket sonuçları ve ekonomide önleyemedikleri kötüye gidiş nedeniyle özellikle gündem değiştirerek belediyeleri hedef göstermeye başladılar. Özellikle sadece CHP'li belediyeleri... Sadece borçları olan ilk 5 belediyeyi açıklamışlar. Neden ilk 20, neden ilk 50 ya da tamamı değil."

HAKSIZ VE YERSİZ BİR ALGI 

''Açıklamalara bakıyoruz, SGK’nin mali dengesindeki bozulmaları ve buna bağlı olarak da yıllarca çalışıp her kuruşunu hak ettiği halde insanca yaşamaya yetecek bir emekli maaşı alma hakkı gasp edilen emeklilerimizin düşürüldüğü bu durumun sorumlusu adeta CHP’li belediyelermiş gibi haksız ve yersiz bir algı oluşturulmaya çalışılıyor.''



Haber Kaynağı : 12punto

Mansur Yavaş belediye SGK borçları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan