Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Mehmet Metiner, Ahmet Davutoğlu’na itiraz etti: Asla içime sindirmem

Gelecek Partili milletvekillerinin AKP’ye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, AKP’li eski milletvekili Mehmet Metiner’den dikkat çeken bir yorum geldi. “Hatadan dönmek erdemliktir” diyen Metiner, Lakin her hâlükârda kendinizi birliği sağlayacak siyasi mesih gibi takdim etmenize acizane itirazım var" ifadelerini kullandı.

Mehmet Metiner, Ahmet Davutoğlu’na itiraz etti: Asla içime sindirmem

14 Mayıs Genel Seçimleri'nde CHP listelerinden milletvekili seçilen Gelecek Partisi'ndeki bazı milletvekillerinin AKP'ye geçeceği iddia edildi.

Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı, AKP ile görüşmeler yapıldığını doğrularayarak “Ahmet Davutoğlu’nun partide yapılan tüm görüşmelerden haberi var. AK Parti’ye geçeceksek Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile hep birlikte geçeriz” ifadelerini kullanmıştı.

Yamalı'nın açıklaması gündemdeki yerini korurken, AKP'li eski milletvekili Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, partiye dönmeyek isteyenlerle ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Metiner, "Önce birliği dağıtmak için ayrılın. Ayrıldıktan sonra Erdoğan karşıtı hatta düşmanı cephenin militan bir parçası olun. Şimdi de birliği sağlama gerekçesiyle dönebileceğiniz mesajı verin. Bravo!" ifadelerini kullandı.

'AK PARTİ AYNI AK PARTİ; ERDOĞAN AYNI ERDOĞAN'

AKP’nin aynı AKP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da aynı Erdoğan olduğunu ifade eden Metiner, “Ayrıldığınız AK Parti eski AK Parti. Yani ayrıldığınız dönemdeki AK Parti. Ortak akıldan ayrıldı, diktatör ve tek adam oldu dediğiniz Erdoğan da o eski Erdoğan” diyerek, “Ne değişti?” diye sordu.

Metiner, paylaşımına ayrıca, “Ayrılmanız ve sonrasında şer cephesinde Erdoğan karşıtlığı temelinde bir araya gelmeniz mi hatalıydı, yoksa partiye tekrar dönmeniz mi doğru?" sorusunu da ekledi.

Metiner'in paylaşımı şöyle:

"Önce birliği dağıtmak için ayrılın. Ayrıldıktan sonra Erdoğan karşıtı hatta düşmanı cephenin militan bir parçası olun. Şimdi de birliği sağlama gerekçesiyle dönebileceğiniz mesajı verin.

Bravo!

Dönersiniz dönmezsiniz, kabul edilirsiniz edilmezsiniz o bahsi diğerdir.

Yahu insan en azından bir hata yaptığını söyler, bir özeleştiride bulunur değil mi?

Yok!

Ayrıldığınız AK Parti eski AK Parti. Yani ayrıldığınız dönemdeki AK Parti. 

Ortak akıldan ayrıldı, diktatör ve tek adam oldu dediğiniz Erdoğan da o eski Erdoğan.

Peki ne değişti?

Ayrılmanız ve sonrasında şer cephesinde Erdoğan karşıtlığı temelinde bir araya gelmeniz mi hatalıydı yoksa partiye tekrar dönmeniz mi doğru?

Bir özeleştiri vererek dönerseniz hiç bir itirazım olmaz.

Hatadan dönmek erdemliliktir.

Lakin her hâlükârda kendinizi birliği sağlayacak siyasi mesih gibi takdim etmenize acizane itirazım var.

Yoksa sonuçta bizler geçmişte birlikte siyaset yapmış kardeşleriz.

Herkes/hepimiz hatalarımızı kabul ederek birbirimize yeniden sarılırsak bundan en fazla memnuniyet duyanlardan biri en başta ben olurum.

Öteki türlüsünü asla içime sindirenlerden olmam, biline!"

 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Ahmet Davutoğlu AKP AK Parti Gelecek Partisi Mehmet Metiner Nedim Yamalı