Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Metruk binada kaçak Kuran kursu ve onlarca yabancı çocuk: Aileleri nerede?

İstanbul’da bir tarikatın metruk binayı Kuran kursu olarak kiraladığı öğrenildi. En üst katı yatakhane olarak kullanılan tabelasız, denetimsiz Kuran kursunda, yaşları 5 ila 15 arasında değişen 20’den fazla çocuğun hijyenden yoksun ve güvenliksiz bir şekilde burada yaşadığı aktarıldı.

Metruk binada kaçak Kuran kursu ve onlarca yabancı çocuk: Aileleri nerede?

İstanbul’da bir tarikatın metruk binayı Kuran kursu olarak kiraladığı ve ailelerinin nerede olduğu bilinmeyen 20’den fazla çocuğun hijyenden yoksun ve güvenliksiz bir ortamda yaşadığı görüldü.

Bina sakinlerinin ise kursla ilgili yaptığı şikayetlerden herhangi bir sonuç çıkmadığı öğrenildi.

Sözcü’de yer alan habere göre, İstanbul Beykoz’da bulunan dört katlı metruk bina, mülk ortaklarından biri tarafından Kuran kursu olarak kiraya verildi.

En üst katı yatakhane olarak kullanılan tabelasız, denetimsiz Kuran kursunda, yaşları 5 ila 15 arasında değişen 20’den fazla çocuğun kaldığı aktarıldı.

"TAMAMI YABANCI UYRUKLU ÇOCUKLAR"

Yurt yetkilileri, gazetecileri görünce, içerideki çocukları saklamak için farklı bir yere götürdü. Tamamı yabancı uyruklu olan çocukların, sarık ve cübbeli halleri kameralara takıldı.

Çocukların yattıkları odada ise yataklarda kir, dolaplarda çürümüş gıdalar göze çarptı.

Apartmanda daire sahibi olan Raşit Karabulut, binadaki öğrencilerin başında olması gereken din hocasının hiçbir zaman gelmediğini söylerken “Biz çok uzun süredir, gerekli yerlere başvurularımızı yapıyoruz. Fakat sonuç alamadık. İlgilenilmedi” ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR ŞEY YAPAMAZSINIZ TEHDİDİ"

CİMER, Diyanet ve Beykoz Belediyesi’ne başvuruları olduğunu belirten Karabulut, apartmanda mülkü olan diğer ortakların kendilerini “Hiçbir şey yapamazsınız” diyerek tehdit ettiğini de belirtti.

Apartmanın depreme dayanıksız olduğu, merdivenlerden çıkarken kolonlardaki çatlaklardan ve dökülen sıvalardan anlaşılırken yatakhanenin olduğu kattaki böcek ve sineklerin yoğunluğu da dikkat çekti.

HANGİ TARİKATA BAĞLILAR?

Yurtta 3 yıldır kaldığını söyleyen Tacikistan uyruklu bir çocuk, ailesinin nerede olduğu sorusuna herhangi bir yanıt vermezken içerde kendi yaşlarında 20-25 kişinin olduğunu belirtti.

Kuran eğitimi aldıklarını anlatan çocuklar, başlarındaki kişilerin hangi tarikata bağlı olduğuna dair bilgi vermedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Beykoz Diyanet kuran kursu Tacikistan tarikat yabancı yurt