Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

MHP'li eski başkanın kardeşinden CHP'li isme silahlı saldırı

CHP üyesi Şerafettin Bahadır, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde akşam saatlerinde silahlı saldırıya uğradı. Bahadır, ağır yaralı olarak yoğun bakıma kaldırıldı. CHP lideri Özgür Özel saldırıya tepki gösterirken, MHP'li isimler de Özel'e tepki gösterdi.

MHP'li eski başkanın kardeşinden CHP'li isme silahlı saldırı

31 Mart seçimlerinde Alparslan Türkeş’in memleketi Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi’nde Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP'den belediye meclis üyesi adayı olan Şerafettin Bahadır önce darp edildikten sonra silahlı saldırıya uğradı.

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Bahadır'a akşam saatlerinde kızının yanında silahlı saldırı düzenleyen kişilerin Pınarbaşı'nın eski belediye başkanı MHP'li Menduh Uzunluoğlu'nun kardeşi Ejder Uzunluoğlu ve yanındakiler olduğu iddia edildi.

Şerafettin Bahadır'ın, seçim sonrası oynadığı "Topal" adı verilen oyun havası, Menduh Uzunluoğlu’na gönderme olarak yorumlanmıştı.

İsmail Saymaz hastaneden son görüntüleri paylaştı:

NE OLMUŞTU?

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy verme işleminin sona ermesinin ardından yapılan sayımlarda, CHP'li aday Deniz Yağan 5 bin 82 oyla seçimi önde bitirmişti. Mhp'nin adayı mevcut Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu ise 4 bin 758 oy alarak 2'nci sırada yer almıştı. Bunun üzerine Mhp'li yetkililer, mühürsüz pusulaların olduğu iddiasıyla seçimin iptal edilmesi için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Yapılan başvuruyu değerlendiren İlçe Seçim kurulu, 6 'evet', 1 'ret' oyuyla seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. Seçimlerin ise 2 Haziran'da tekrarlanmıştı. 

MHP'Lİ ERSOY: BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM

Seçimlerin iptali sonrası yazılı açıklama yapan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da "Yaptığımız itirazlar sonucunda İlçe Seçim Kurulu Pınarbaşı Belediye Seçimleri ve Meclis Üyesi seçimlerinin iptali ve yeniden yapılmasına 6 kabul oyu ve 1 red oyu ile karar vermiştir. Sayın Kılıçdaroğlu yanlış yönlendirmeler ile yine boşa düştünüz. Ben size genel başkanlık yapmış birisi olarak sizin üslubunuzla cevap vermeyeceğim. Ama şunu bilin ki beni de sizi de tüm Türkiye artık daha iyi tanıyor. Bugün benim doğum günüm, kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

ERSOY'DAN İLÇE SEÇİM HAKİMİNE KÜFÜR

Öte yandan CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin'in MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ile ilgili görüntüler de internete düştü. Sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşılan videoda Ersoy'un ilçe seçim hakimine tepki gösterip ağır küfürler sıraladığı anlar yer aldı.

"BAZEN KAZANMANIN YOLU FEDA ETMEKTEN GEÇER"

Kayseri Pınarbaşı’nda CHP’li Meclis üyesi Şerafettin Bahadır’a yapılan saldırı, MHP Kayseri milletvekili Baki Ersoy’un saldırıdan hemen önceki paylaşımını akla getirdi. İptal edilen seçimin olduğu gece Pınarbaşı sandık kurulu üyelerine ettiği sinkaflı sözlerle tartışma yaratan Ersoy, şu mesajı paylaşmıştı: “Namını malından, dinini canından, ahiretini dünyasından üstün tutanlar için cenk düğündür. Bazen kazanmanın yolu feda etmekten geçer.”

Ersoy’un paylaşımından kısa süre sonra CHP’lilere saldırı gerçekleşmesi dikkat çekti. Pınarbaşı ilçesinde kaybeden eski başkan Ersoy’a yakın bir isimdi.

Gazeteci Recep Bulut’un verdiği bilgiye göre:

Pınarbaşı’nı CHP kazanınca belediye meclis üyesi Şerafettin Bahadır, ‘Topal’ adlı çiftetelliyi oynadı.

Bu yolla MHP’li Memduh Uzunluoğlu’nun kastedildiğini ileri süren kardeşi ve yakınları, Bahadır’ı kızı yanındayken darp edip vurdu.

 

'GÖRÜLEN TEK ŞEY ACİZLİĞİNİZ'

CHP lideri Özgür Özel saldırıya ilişkin X üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Kayseri Pınarbaşı’nda 31 Mart’taki seçim sonucunu hazmedemeyip, hakimleri tehdit edip, küfür ve hakaretler ederek seçimi haksız yere tekrar ettiren anlayış, yenilenen seçimde halktan bir kez daha aynı cevabı aldı. Ancak bu cevabı hazmetmek ve halkın mesajını almak yerine, bu kez de suçsuz günahsız bir insana, kız çocuğunun yanında savunmasızken, sopalarla saldırıp kurşun sıktılar. Şunu bilsinler ki; bu yaptıkları ne yiğitliktir ne de mertliktir. Düpedüz acizliktir. Biz, bu saldırıya karşı da metanetli duracak, sakinliğimizi koruyacağız. Gerilimin tırmanmaması, başka çocukların üzülmemesi için elimizden geleni yapacağız. Gereken adımları bu geceden itibaren atmaya başladık. Bir kez daha uyarıyorum; bu yaptığınız ne gücünüzü gösterir ne kudretinizi… Görülen tek şey acizliğiniz ve çaresizliğinizdir."

Özel’in açıklamalarına MHP’lilerden hızla yanıt geldi.

Pınarbaşı seçimlerinin tekrarlanmasında adı sıkça geçen Baki Ersoy, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda CHP lideri Özel’i hedef aldı.

'ASIL BEN SİZİ UYARIYORUM'

Ersoy, “ACİZLİK iftira atmaktır, en büyük ACİZLİK ise ispatlayamayıp sürekli çukurda kalmaktır” dediği açıklamasında, şunları kaydetti:

“Özgür bey yenilenen seçimler hukuki bir süreçti ve tekrarlandı, sonuçlandı. Ancak Pınarbaşı Belediye Başkanımızın engelinden dolayı, bana göre tüm engelli vatandaşlarımızla alay ederek alkış tutan partilileriniz eşliğinde oyun oynayarak ACİZ kelimesinin tam karşılığını sergileyen engeli bana göre beyninde bulunan zihniyete neden hiç atıfta bulunmadınız? Daha önce CHP Kayseri İl Başkanı’nın oğlunun intihar ettiği gece (Kardeşimizin mekanı cennet olsun. Taziyesinde bulundum, aile konularına girmeyeceğim için beni suçlayan ACİZ VE ENGELLİ zihniyetler için yazıyorum) yine şahsımı hedef gösteren, olay gecesi “İyi araştırın Baki Ersoy yaptırmış olabilir diyebilen alçak müptezellere, konunun sebep ve sonuçları ortada, siz kimi neden suçluyorsunuz demediniz ? Dün gece hastane koridorlarında yine şahsımı hedef gösteren ACİZ ve ENGELLİ zihniyetlere karşı 'Ağabeyi ile alakalı 31 Mart gecesi yapılan ağabeyinin engeli ile alay eden şahsa tasvip etmediğimiz davranışı sergileyen kişinin yaptığı ağır tahrike dayalıdır, muhtemelen ağabeyinin dahi haberi yoktur ve bunun azmettirmekle ne alakası var?' diyemediniz?

Özgür Bey köklü bir parti olan Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı olmanız nedeniyle daha doğru bilgi ve belgeler üzerinden hareket etmenizi tavsiye ediyorum. Asıl ben sizi uyarıyorum, sürekli boşa düşen müptezellerin iddiaları üzerinden açıklama yapmak yerine konuların içerikleri, sebep ve sonuçları üzerinden doğruları lütfen görün.

Yoksa siz de bu boşluklara sürekli düşmek zorunda kalacaksınız ki maalesef düşüyorsunuz. ACİZLİK iftira atmaktır, en büyük ACİZLİK ise ispatlayamayıp sürekli çukurda kalmaktır.”

YÖNTER'DEN ÖZEL'E: 'ESİR DÜŞMÜŞ ÖZGÜR'

CHP lideri Özel’e bir tepki de MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili İzzet Ulvi Yönter’den geldi.

Yönter, MHP Kayseri milletvekili Baki Ersoy’un tweet’ini alıntılayarak, “Özgür, yalan ve iftirayı adeta meslek edinmişsin, yazık sana…Ancak yine mahcup olacak, yine ters köşeye yatacaksın…Esir düşmüş Özgür, haydi başka kapıya…” dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Şerafettin Bahadır MHP CHP Pınarbaşı Özgür Özel İzzet Ulvi Yönter