Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

MİT Başkanı İbrahim Kalın: 'Güçlü bir Türkiye, küresel barış için vazgeçilmezdir'

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, MİT'in 97. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bölge ve dünya barışı için vazgeçilmez olduğuna inandığını söyledi.

MİT Başkanı İbrahim Kalın: 'Güçlü bir Türkiye, küresel barış için vazgeçilmezdir'

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Millî İstihbarat Teşkilatı'nın 97. kuruluş yıl dönümünde önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Kalın'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sessiz kalması, uluslararası toplumun içinde bulunduğu kötü durumun bir örneğidir.

Sınırlarını aşarak başkalarının haklarına tecavüz eden her güç, aktör ve politika, kendi sonunu hazırlamaktadır.

"KENDİMİZİ SÜREKLİ OLARAK GELİŞTİRMEKTEYİZ"

Küresel güç dengesinden oldukça uzaktayız. Millî İstihbarat Teşkilatı olarak, belirsizlik ve hibrit tehditlerle dolu bu döneme karşı kendimizi sürekli olarak geliştirmekteyiz. Son dört yılda yaşanan krizler, küresel çatlamaların daha derin ve yıkıcı hale geldiğini göstermektedir.

Adalet, herkesin hakkını alması anlamına gelir. İsrail açısından kalıcı güven ve istikrarın tek seçeneğinin iki devletli çözüm olduğuna inanıyoruz.

Saldırıların durması, kalıcı ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması, esir takası, iki devletli çözüm ve Filistin millî uzlaşısı için gece gündüz çalışıyoruz.

Caydırıcılık, bir tehdit ortaya çıkmadan önce onu engelleme yeteneğidir. Haksız eylemler karşılıksız bırakılmayacaktır. Türkiye, savunma sanayisi, SİHA ve kritik altyapı teknolojilerinde önemli bir caydırıcı güç haline gelmiştir.

Güçlü ve dirençli bir Türkiye, bölgesel ve küresel barış için vazgeçilmezdir.

Stratejik güvenlik, sadece kendi güvenliğimizi değil, aynı zamanda diğer ülkelerin güvenliğini de gözeten bir yaklaşımı esas alır. Temel ilke, sahada ve masada kazanmanın yanı sıra, zihinleri ve gönülleri kazanmaktır.

MİT AKADADEMİSİ KURULDU

Millî İstihbarat Akademisi'nin kuruluşunu gerçekleştirdik ve Türkiye'nin istihbarat teorisi ve metodolojisi üzerine söz sahibi bir ülke olma hedefini taşıyoruz.

Aşırı sağ hareketlerin yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızı hedef alması, Avrupa'da yükselen aşırı sağ ve İslam karşıtı hareketlerin önemli bir tehdit oluşturduğunu gösteriyor. Bu bağlamda Millî İstihbarat Teşkilatı'nın çalışmaları önem arz etmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür eder, Millî İstihbarat Akademisi'nin hayırlı olmasını dilerim. Ayrıca, güncellenen internet sitemizi tanıtmaktan mutluluk duyuyorum."


Haber Kaynağı : 12punto

İbrahim Kalın MİT